آموزش گیتار و 8 نکته برای شروع یادگیری

زمان مطالعه: 20 دقیقه
20 بهمن 1400
آموزش گیتار و 8 نکته برای شروع یادگیری
  • آموزش گیتار، یکی از محبوب‌ترین سازهای موسیقی، امروزه محبوبیت زیادی پیدا کرده است. برای آموزش گیتار زدن از ابتدا باید اطلاعات لازم از منابع درست کسب شوند. در این مقاله ما به بررسی سبک‌های مطرح موسیقی جهت انتخاب از میان انواع گیتارها برای آموزش گیتار کلاسیک، فلامنکو، پاپ و راک، آناتومی گیتار، نحوۀ در دست گرفتن گیتار، تفاوت پیک و پنجه و مواردی دیگر اشاره کرده‌ایم.

    اغلب افراد با انگیزه زیادی قدم در این راه می‌گذارند اما بخاطر عدم کسب این اطلاعات مقدماتی، در ادامۀ راه با مشکلاتی روبه‌رو شده و از ادامۀ این فعالیت سر باز می‌زنند.

    اگر شما نمی‌خواهید جزئی از این دسته باشید و آموزش گیتار از ابتدا تا انتها را با قدرت ادامه دهید، باید از درست برداشتن همین گام اول اطمینان حاصل کنید. پس تا انتهای این مقاله با ما باشید.

    شروع آموزش گیتار و 8 نکته برای نوازندگان مبتدی

    یادگیری نواختن با یک ساز موسیقی همانند یادگیری یک زبان جدید می‌باشد که نیازمند یادگیری نکته‌ها و به کار بردن آن‌ها حین تمرین است. با هم به بررسی این نکات و نحوه عمل کردن به آن‌ها می‌پردازیم.

    1) انتخاب ساز و سبک مورد علاقه اولین قدم آموزش گیتار

    اولین قدم برای شروع آموزش گیتار زدن تهیه سازی متناسب با علاقه، هدف و نیاز شماست. همان‌طور که احتمالا می‌دانید سبک‌های مختلفی برای نوازندگی این ساز در سرتاسر دنیا مورد توجه قرار گرفته است که این سبک‌ها هم روز به روز در حال افزایش هستند.

    پس برای تهیه ساز ابتدا باید سبک مورد علاقه خود را مشخص کنیم. آیا تمایل شما به سمت آموزش گیتار کلاسیک و فلامنکوست؟ یا راک و بلوز؟ شاید هم جز!

    گیتار آکوستیک، کلاسیک، فلامنکو یا الکتریک؟ کدام سبک مورد علاقه شماست؟ کدام یک گیتار مورد علاقه شماست؟

    اگر بخواهیم لیستی از مهم‌ترین نگرانی‌های افراد برای شروع یادگیری گیتار تهیه کنیم، این مورد برای شمایی که خواننده این مقاله هستید قطعا جایگاه بالایی نخواهد داشت. چرا که با راهنمایی‌های ما دید جامع‌تری نسبت به تهیه ساز مورد نظر خود خواهید داشت.

    اولین قدم برای آموزش گیتار زدن انتخاب سبک است. امروزه سبک‌های موسیقی بیشتر از حد تصور است، حتی شاید همین الان که در حال خواندن این مقاله هستید سبکی به سبک‌های موسیقی اضافه شود. پیشنهاد ما این است که در این ترافیک و تنوع سبک به سراغ سبک‌های پایه بروید و با آن‌ها کار را شروع کنید.

    سبک‌هایی مانند: کلاسیک، فلامنکو، پاپ و راک. باقی سبک‌ها را می‌توان به نوعی در زیرمجموعه همین سبک‌های گفته شده آورد. حالا خودتان باید دست به کار شوید و از بین این سبک‌های نام برده شده یکی را انتخاب کنید. ما برای سادگی این کار اشاره‌ای مختصر به هر سبک و نوازنده‌های برجسته آن‌ها خواهیم داشت.

    کلاسیک

    اکثر قطعاتی که در این سبک به آن پرداخته می‌شود همان‌طور که از اسم آن پیداست، قطعات کلاسیک هستند. همان قطعاتی که در دوره باروک، کلاسیک، رمانتیک و… توسط نخبگانی چون موتسارت، باخ، بتهوون و… ساخته و نواخته می‌شدند. البته قطعاتی که در دسته کلاسیک قرار می‌گیرند خیلی بیشتر از این چند دوره تاریخی‌ هستند. فقط قصد داشتیم قبل از شروع به آموزش گیتار کلاسیک با محیط نوازندگی این سبک آشنا شوید.

    از برجسته‌ترین نوازندگان گیتار کلاسیک می‌توان به جان ویلیامز و آندرس سگوویا اشاره کرد. شکل نگه‌داشتن گیتار در سبک کلاسیک با سایر سبک‌ها متفاوت است که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم.

     

    فلامنکو

    سری به اسپانیا و کولی‌های ایالت آندلس بزنیم. این سبک که شامل رقص، آواز و موسیقی اسپانیاییست بعد از ظهور گیتار فلامنکو به اوج شکوفایی خود رسید. این موسیقی را باید موسیقی سنتی اسپانیا دانست. که البته مسلمانان شمال آفریقا و موسیقی عربی نیز تاثیر بسزایی در شکل گیری این سبک موسیقی داشته‌اند.

    در این سبک ما شاهد و شنوای موسیقی‌ای غنی و پر از ضربات ریتمیک هستیم که ته لهجه‌ای از موسیقی عربی در آن به گوش می‌رسد. با شروع آموزش گیتار در این سبک به دریایی از علم موسیقی دست پیدا خواهید کرد.

    از نوازندگان برجسته این سبک می‌توان به پاکو دلوسیا، پاکو پنا، کارلوس مونتانا، آنتونیو ری، ویسنته آمیگو و… اشاره کنیم.

     

    استاد پاکو دلوسیا

    پاکو دلوسیای افسانه‌ای

    پاپ

    نیاز به معرفی نیست. سبکی که اکثر نوازنده‌ها و خوانندگان امروزی در آن فعالیت می‌کنند و متاسفانه با ارائه آثار ضعیف در بازار موسیقی شروع به لطمه زدن به این سبک غنی کرده‌اند. سبکی که در گذشته آثار فاخری به موسیقی ما افزوده اما درحال حاضر رو به ویرانیست. بگذریم! این سبک که همیشه به علت قابل درک‌تر بودنش نسبت به باقی سبک‌ها مردمی‌تر بوده و مخاطبان زیادی داشته است هم نوازندگان برجسته‌ای به خود دیده است. اکثر افرادی که علاقه‌مند به شروع آموزش گیتار هستند از این سبک شروع می‌کنند.

    از نوازندگان برجسته این سبک می‌توان به: ویگن، فرامرز اصلانی، اردشیر فرح، شادمهر عقیلی اشاره کرد.

     

    اردشیر فرح در حال نوازندگی

    استاد اردشیر فرح

    راک

    و در نهایت سبک راک. این سبک که بیشتر افراد تصور می‌کنند چیزی جز سر و صدا و داد زدن‌های الکی ندارد، تاریخچه‌ای به مراتب غنی‌تر از چیزی که فکر می‌کنید را در خود جا داده است.

    این سبک که در ابتدا با هدف انتقال اعتراضات اجتماعی و سیاسی بوجود آمد یکی از گسترده‌ترین سبک‌های موسیقی با زیرمجموعه‌های فراوان است. یکی از اصلی‌ترین سازها در این سبک گیتار و مخصوصا گیتار الکتریک (نه گیتار برقی یا گیتار الکترونیکی) است که رنگ و بوی فضای راک را جلا می‌دهد.

    در مقاله‌های بعدی به صحبت درباره گیتار الکتریک خواهیم پرداخت. این سبک در خارج از ایران محبوبیت بیشتری دارد اما اخیرا در داخل کشور هم افراد زیادی به این سبک علاقه نشان داده‌اند و در حال تولید آثار خوبی هستند.

    از بهترین نوازندگان این سبک می‌توان به جیمی هندریکس، دیوید گیلمور، ادی ون هیلن، گری مور و نوازندگان زیاد دیگری اشاره کرد.

    آموزش گیتار

    جیمی هندریکس

    نکتۀ مهم

    حالا که به اختصار به هر سبک اشاره‌ای کردیم و نوازندگان مطرح آن‌ها را معرفی کردیم، نوبت خود شماست تا با وقت گذاشتن و گوش دادن به هر سبک علاقه خود را ارزیابی کنید و قدم اول آموزش گیتار یعنی انتخاب سبک را محکم بردارید. در ضمن به یاد داشته باشید که هیچکدام از سبک‌های گفته شده نسبت به سبکی دیگر بهتر نیست و همه چیز بستگی به علاقه و هدف شما دارد.

    هر چند افراد زیادی هم هستند که در ابتدای کار آموزش گیتار یک سبک را انتخاب می‌کنند. اما با گذشت زمان و پیشرفت در نوازندگی، برحسب تغییر ذائقه موسیقی یا حتی نداشتن علاقه به اولین سبکی که انتخاب کرده‌اند، رو به انتخاب سبک‌های دیگر می‌آورند و قطعا شما هم از این قاعده مستثنا نیستید.

    پس پیشنهاد می‌کنیم در این مرحله وسواس زیادی به خرج ندهید.

    همچنین می‌توانید با مراجعه به سایت‌های معتبر، گیتارهای مختلف را با توجه به هدف خود بررسی کنید و از شخصی که در این کار تخصص دارد بخواهید تا برای اطمینان از بی‌عیب بودن ساز، تست صدای آن و در نهایت انتخاب ساز به شما کمک کند.

    در ضمن باید به این نکته هم اشاره کرد که گیتارهای کلاسیک (اسپنیش) در سایزهای 4/1، 2/1، 4/3 و 4/4 تولید می‌شوند که سایز 4/4 مناسب افراد بالای 12 سال و سایر سایزها مناسب افرادیست که کمتر از 12 سال سن دارند.

    2) آناتومی گیتار

    اگر قصد شروع آموزش گیتار را دارید، آشنایی با آناتومی آن اولین قدم است. در شکل زیر به تشریح یک ساز گیتار کلاسیک می‌پردازیم.

     

     

     در ادامه به بررسی برخی از مهم‌ترین بخش‌های گیتار می‌پردازیم که در خرید گیتار می‌تواند به شما کمک زیادی کند.

    • سیم‌های گیتار: اکثر گیتارها از 6 سیم تشکیل شده‌اند که سه سیم پایین از جنس نایلون و سه سیم‌ بالا فنری هستند. البته در انواع مختلف گیتارها جنس این سیم‌ها و تعدادشان نیز می‌تواند متغیر باشد. مثلا در گیتارهای آکوستیک و الکتریک (6 سیم، 8 سیم یا 12 سیم) تمامی سیم‌ها از جنس فلزی هستند.
    • فِرِت‌ها: فِرِت‌ها خانه‌هایی بر روی دسته گیتار هستند که به وسیله آن‌ها نت‌ها از یکدیگر تفکیک می‌شوند و هر خانه یک نت خاص را در برمی‌گیرد.
    • پيچ‌هاي کوک: با استفاده از پيچ‌های کوک كه در بالای گردن گیتار قرار دارد می‌توانید گیتار خود را کوک کنید و از صدای مطبوع تمام نت‌ها لذت ببرید.
    • حفره صدا: بدنه اصلی (بادی) گیتار از جعبه‌ای چوبی با برش‌های خاص ساخته میشود که دارای حفره ای بر روی آن میباشد. این حفره به پخش شدن صدای ساز و ارتعاش بهتر صدای سیم‌ها کمک می‌کند.
    • تیغه خرک: برای بستن سیم‌های گیتار و گره زدن آن‌ها از تیغه خرک استفاده می‌شود. این تیغه همچنین این امکان را فراهم می‌کند تا سیم‌ها در امتداد خطی صاف بسته شوند.  

    3) آموزش نحوه صحیح در دست گرفتن گیتار

    قدم مهم بعدی در ابتدای مسیر آموزش گیتار که درست انجام ندادن آن در دراز مدت می‌تواند باعث آسیب جدی به ستون فقرات و مهره‌های گردن شود نحوه قرارگیری ساز و استقرار بدن نوازنده نسبت به گیتار است.

    طبیعتا شخصی که به دنبال یادگیری موسیقی است و با ساز سر و کار دارد برای گرفتن نتیجه مطلوب باید زمان قابل توجهی را پشت ساز خود بگذراند.

    پس باید استقراری مطلوب بین ساز و بدن نوازنده وجود داشته داشته باشد تا فرد علاوه بر مسلط شدن به ساز و نواختن آن به بدن خود آسیبی وارد نکند چرا که این اتفاق می‌تواند تمایل فرد به نواختن ساز را به کلی از بین ببرد.

    برای صحیح در دست گرفتن گیتار روش‌های متعددی وجود دارد.

    بهترین روش:

    ابتدا قسمت گودی پایین ساز را بر روی ران پای راست (برای گیتار‌های چپ دست روی ران پای چپ) قرار بدهید به‌طوری که پای شما تمام گودی را در بر بگیرد.

    آرنج دست راست خود را کمی جلوتر از لبه بالایی ساز قرار بدهید طوری که کنترل ساز را در دست بگیرید و بتوانید فقط با حرکت دادن آرنج خود وضعیت گیتار را روبه جلو، عقب، پایین یا بالا تغییر دهید.

    قدم آخر نگهداری دسته ساز در وضعیتی است که موازی با سطح زمین باشد یعنی نه خیلی رو به بالا و نه خیلی روبه پایین باشد در غیر این صورت ساعد و مچ دست شما در حین نوازندگی دچار درد و خستگی می‌شود.

    این مورد می‌تواند در طولانی مدت به دستان و فرم نوازندگی شما آسیب بزند. پس باید مراقب بود.

     

    نحوه در دست گرفتن ساز برای آموزش گیتار زدن

    نحوه صحیح در دست گرفتن گیتار در اکثر سبک‌ها

    همان طور که در بالا اشاره کردیم نحوه استقرار بدن نوازنده نیز حائز اهمیت است. به همین جهت شخص نباید گردن خود را بیش از حد روی ساز خم کند یا قوز کند. یکی از راه‌کارها برای کمک به جلوگیری از این اتفاق قرار دادن یک زیرپایی (Foot rest) در زیرِ پایی که گیتار روی آن قرار دارد است.

     

    قراردادن زیرپایی برای آموزش گیتار زدن

    نحوه قرار دادن زیرپایی یا foot rest

    در دست نگه‌داشتن گیتار کلاسیک

    همان‌طور که در ابتدا گفته شد نحوۀ نگه‌داری گیتار کلاسیک با سایر سبک‌ها متفاوت است. البته لزومی به رعایت این فُرم نیست اما به‌هرحال اشاره به آن هم خالی از لطف نیست.

    برای آموزش صحیح در دست گرفتن گیتار کلاسیک حین نوازندگی ابتدا، برخلاف سایر سبک‌ها، باید پای چپ خود را روی زیرپایی گذاشته و سپس گودی پایین بدنۀ گیتار را روی پای چپ قرار دهیم. در همین حین گیتار باید با شیبی مثبت به‌طوری که دستۀ آن روبه بالا باشد و به پای راست تکیه دهد، تنظیم شود.

    در برخی موارد هم نوازنده از زیرپایی استفاده نمی‌کند و با تکیه دادن پایین بدنۀ گیتار به پای راست خود، اقدام به نوازندگی در سبک گیتار کلاسیک می‌کند.

    یکی از چالش‌های نوازندگی در شیوۀ کلاسیک زودتر خسته شدن ساعد و بازوی دست چپ (برای گیتارهای راست دست) است.

    چرا که به‌نوعی شما مدام در حال حرکت دست خود در خلاف جهت جاذبۀ زمین هستید. اما به مرور زمان نوازندۀ سبک کلاسیک به این مدل عادت می‌کند.

     

    نحوۀ در دست داشتن گیتار در سبک کلاسیک با زیرپایی

     

    آموزش گیتار کلاسیک، نحوۀ در دست گرفتن ساز

    نحوۀ در دست داشتن گیتار در سبک کلاسیک بدون زیرپایی

    4) آموزش کوک کردن گیتار

    برای داشتن صدايی مطبوع، ابتدا باید گيتار را کوک کنیم. برای آموزش کوک کردن سیم‌های گیتار به این صورت عمل می‌کنیم:

    هر کدام از 6 سیم گیتار نت خاصی دارند که ما با کوک کردن این 6 سیم می‌توانیم به سازی کوک دست پیدا کنیم. برای کوک کردن هر گیتار ابتدا صدای یک سیم را به صدا در می‌آوریم و با توجه به صدای سیم و اینکه چقدر ناکوک است پیچ کوک مربوط به آن سیم را به اندازه‌ای بچرخانیم که صدای نت سیم مد نظر به نت همان سیم برسد.

    که البته نرم‌افزارهای کوک کننده گیتار اسم نت به صدا درآمده را برای ما نمایش می‌دهند. سپس این کار را برای تمام سیم‌های دیگر گیتار نیز انجام می‌دهیم. برای کوک کردن گیتار راه‌های متفاوتی وجود دارد:

    کوک کردن گیتار به صورت دستی:

    این روش برای افراد مبتدی که تازه شروع به يادگيری گیتار کرده‌اند، ممکن است کمی پیچیده باشد. اما به‌طور خلاصه می‌توان گفت که نوازنده با توجه صدای صحیح نت‌ها که از قبل با تکرار و تمرین در ذهن خود ثبت کرده و همچنین با کمک گرفتن از صدای سیم‌های دیگر که کوک درستی دارند می‌تواند اصطلاحا به‌صورت گوشی ساز خود را کوک کند.

    کوک کردن گیتار با استفاده از تیونر:

    آسان‌ترین راه استفاده از تیونرهای کروماتیک است؛ این تیونرها صدای گیتار را دريافت می‌كنند و تشخيص می‌دهند كه نت زده شده كوك است يا خير. دستگاه دیاپازون نیز برای کوک به کار می‌رود که با ضربه زدن روی آن صدای صحیح نت را می‌شنوید و گیتار را به خوبی کوک می‌کنید.

    کوک کردن گیتار با استفاده از نرم‌افزار Guitar Tuna:

    با نصب این اپلیکیشن در موبایل‌های هوشمند، گیتار مورد نظر خود را انتخاب می‌کنید، سپس هر سیم را به نوبت به صدا در‌میاورید و این برنامه نسبت به صدای هر سیم، به شما می‌گوید که پیچ‌های هر سیم را چه مقدار شل یا سفت کنید.

    توجه کنید که هنگام کوک کردن ساز سفت کردن بیش از حد پیچ کوک هر سیم می‌تواند باعث پارگی و شل کردن بیش از حد باعث باز شدن سیم می‌شود.

    طبیعتا سیم باز شده را می‌توان دوباره استفاده کرد اما سیمی که پاره شده در اکثر مواقع دیگر قابل استفاده نیست و اغلب باید برای تعویض آن یک پک کامل سیم تهیه کنید. پس اگر می‌خواهید هزینه زیادی نکنید باید با احتیاط سیم‌های خود را کوک کنید. برای این موضوع می‌توانید از مدرس خود راهنمایی بگیرید.

    در ضمن باید دانست که در سبک‌های مختلف موسیقی و برای قطعاتی خاص از کوک‌هایی متفاوت با کوک استاندارد استفاده می‌شود.

     

    کوک کردن گیتار

    نمونه‌ای از کوک کردن ساز

    5) نوازندگی با پیک یا پنجه؟

    برای آموزش گیتار، در ابتدا باید به بررسی دو سبک پیک استایل (Pick Style) و فینگر استایل (Finger Style) پرداخت. که در سبک پیک استایل از وسیله‌ای با همین نام یعنی پیک که به شکل مثلثی با گوشه‌های نرم است استفاه می‌کنیم و در سبک فینگر استایل از پنجه انگشتان خود برای نوازندگی استفاده می‌کنیم.

    باز هم به کار به سلیقه و علاقه کشیده شد. اگر در انتخاب این دو سبک یکی را از دیگری بهتر بدانیم باید گفت که کاملا در اشتباهیم. انتخاب از بین این دو مانند انتخاب بین دو خودروی بنز یا بی‌.ام.و است. کدام یک از این دو بهترند؟ قطعا هر خودرو مزیتی دارد که دیگری ندارد و به‌طور قطعی نمی‌توان هیچکدام را برتر از دیگری دانست.

    بنابراین علاقه و سلیقه شماست که می‌تواند پاسخ این سوال را تعیین کند. این‌که کدام نوازنده‌ها از کدام سبک استفاده کرده‌اند، کدام سبک قدرت صدای بیشتری به ما می‌دهد، کدام سبک پتانسیل سرعت بیشتری دارد، کدام احساس بهتری منتقل می‌کند و چندین سوال دیگر که پاسخ همگی آن‌ها را خودتان باید مشخص کنید!

    پیک استایل

    در نوازندگی با پیک ابتدا باید بدانید که پیک را چگونه در دست بگیرید. نحوه در دست گرفتن پیک به نحویست که شست باید روی قسمت پهن پیک قرار گیرد و با انگشت اشاره خود پیک را از زیر نگه‌دارید در همین حال سر تیزتر پیک به سمت سیم‌ها و حفره ساز باشد.

     

    نحوه صحیح در دست گرفتن پیک

    نحوه صحیح در دست گرفتن پیک

     

    برای نوازندگی با پیک باید به شکل پایین و بالا (Down & Up) به سیم‌ها ضربه بزنیم. البته برای نواختن با پیک روش‌های دیگری نیز وجود دارد اما برای آموزش گیتار مبتدی فعلا لازم نیست.

     

     

    آموزش گیتار زدن باپیک

    نحوه برخورد پیک به سیم‌ها به‌صورت پایین و بالا است

    فینگر استایل

    در نوازندگی با این سبک نوازنده از هر 5 انگشت دست راست خود استفاده می‌کند. برای آموزش این استایل گیتار زدن، ابتدا بیایید نام هر انگشت را بدانیم. انگشت‌ها را از شست تا انگشت کوچک به ترتیب با حروف p، i، m، a و x مشخص می‌کنیم.

    برای به‌خاطر سپردن این اسامی کافیست کلمه پیمَکس را به یاد داشته باشید. البته لازم به ذکر است که انگشت کوچک که با حرف x شناخته می‌شود کاربرد بسیار کمی دارد به همین خاطر در اکثر منابع اسمی از آن برده نمی‌شود.

    اساسامی انگشتان دست راستدر این مدل نوازندگی به‌طور کلی فرد به دو حالت آپویاندو (Apoyando) و تیراندو (Tirando) به سیم ضربه می‌زند.

    Apoyando & Tirando

    آپویاندو به معنی ضربه زدن با تکیه است. به این صورت که انگشت بعد از ضربه زدن به هر سیم به سیم بالایی یا پایینی خود تکیه می‌دهد. اما در تیراندو انگشت بعد از ضربه زدن به هر سیم به سیم دیگری تکیه نمی‌دهد، از سیم رد و به کف دست نزدیک می‌شود. که در نوازندگی سبک فینگر استایل هر دو مورد به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    برای ضربه زدن به سیم‎‌ها هم قواعدی از قبل در نظر گرفته شده که باتوجه به بلندی و کوتاهی انگشتان نسبت به هم، هر انگشت به کدام سیم ضربه بزند. به این صورت که در ضربات آپویاندو فقط از دو انگشت i و m استفاده می‌شود که به آن تکینک پیکادو (Picado) نیز می‌گویند.

    برای ضربه زدن به اولین سیم از انگشت i و برای ضربه زدن به دومین سیم از انگشت m برای ضربه زدن استفاده می‌شود و این ضربات را به‌صورت یکی در میان و معمولا با سرعت بالاتر نسبت به تیراندو می‌زنیم.

    اما در ضربات تیراندو از انگشت p معمولا (نه همیشه) برای ضربه به سیم‌های باس (سه سیم بالای گیتار) و معمولا از انگشت‌های i، m و a به تربیت برای ضربه به سیم‌های 3، 2 و 1 استفاده می‌شود. طبیعتا موارد گفته شده کلیاتی درباره این مدل نوازندگیست و قطعا در برخی قطعات ممکن است این قواعد صدق نکند. در کل شما باید از انگشتان خود جهت راحت‌تر شدن نوازندگی‌تان استفاده کنید.

    6) درد و آسیب انگشتان

    افراد که تازه شروع به آموزش گیتار می‌کنند، در ابتدا به علت ضعیف بودن عضلات دست و پنجه‌ها در هر سبک و با هر ابزاری که ساز بزنند دچار خستگی مچ و ساعد، تاول زدن نوک انگشتان و دردهایی از این قبیل می‌شوند. مثلا معمولا دست چپ به دلیل فشار دادن سیم‌ها نزدیک به میله فرت برای گرفتن هر نت به درستی، تاول می‌زند اما اصلا جای نگرانی نیست چرا که این اتفاق به معنای تلاش شما برای یادگیریست.

    اگر در این راه کمی صبور باشید بزودی خواهید دید که دستان شما به مرور قدرتمندتر می‌شوند و هیچ ترسی از گرفتن هیچ نت یا آکوردی نخواهید داشت.

    البته باید بدانید که چه پاکو دلوسیا (اسطوه نوازندگی گیتار فلامنکو) باشید و چه یک نوازندۀ تازه کار در هر مرحله‌ از نوازندگی همیشه قطعات سختی در انتظار شما هستند که باعث خستگی و درد دستان شما می‌شوند، بنابراین نباید انتظار ساده شدن گیتار را داشته باشید بلکه باید مهارت خود را با تلاش، صبوری و برنامه‌ریزی دقیق ارتقاء دهید تا در انتهای این مسیر نه تنها خودتان بلکه اطرافیان هم از نوازندگی شما لذت ببرند.

    پس درد انگشتان برای هنرجوهای مبتدی کوتاه مدت است و با تمرین بیشتر و قوی‌تر شدن انگشتان، اين مشكل رفع می‌شود. اما باید این نکته را هم دانست که برخی شیوه‌های انگشت‌گذاری و قرارگیری دست اشتباه هستند و باید از اجرای آن‌ها اجتناب کرد چرا که علاوه بر خراب کردن استایل نوازندگی شما به دستان و انگشتانتان هم آسیب خواهد زد.

    به همین دلیل باید گفت که هر دردی نشان از درست تمرین کردن نیست و شاید حالت دست شما نیازمند اصلاح است. برای کسب راهنمایی در این باره بهترین شخص مربی یا مدرس شماست.

    7) انتخاب مدرس و کلاس

    حالا که به نکاتی ابتدایی برای شروع یادگیری گیتار پرداختیم زمان آن رسیده تا تعیین کنید از چه نوع آموزشی بیشتر استقبال می‌کنید. حضوری، آنلاین یا آفلاین؟

    آموزش حضوری، آنلاین و آفلاین

    آموزش حضوری به همان سبک مرسوم قدیمیست، مراجعه به آموزشگاه یا محل تعیین شده توسط مدرس. این در حالیست که در آموزش آنلاین شما اغلب به‌صورت ارتباط ویدیویی با مدرس خود در تماس هستید و آموزش می‌بینید. برگزاری کلاس‌های آفلاین هم به‌صورت ارسال ویدیوهای از قبل ضبط شده توسط مدرس است که اغلب شامل پشتیبانی دائمی هستند.

    آموزش آنلاین

    امروزه هر سه روش بسیار استفاده میشود اما در میان این سه روش آموزش آنلاین محبوبیت بسیار زیادی کسب کرده است. با توجه به مشکلات به وجود آمده‌ای نظیر بیماری کرونا که لازمۀ آن دوری از تجمع و دورهمی‌هاست، یکی از بهترین روش های آموزش، آموزش آنلاین می‌باشد.

    در آموزش گیتار به صورت آنلاین شما دیگر زمانی را صرف آماده شدن و رفت و آمد به آموزشگاه ها نمی‌کنید و به نحوی می‌توانید از زمان خود بهترین استفاده را ببرید. آموزش آنلاین یعنی دسترسی سریع و آسان به مدرس خود که می‌تواند بازدهی را بسیار بالا ببرد.

    از دیگر مزایای کلاس آنلاین، به حداقل رسیدن تأخیر در برگزاری کلاس‌ها است. آموزش‌های آنلاین دارای پشتیبانی 24 ساعته نیز هستند. یعنی شما در ساعاتی تعیین شده توسط مدرس در شبانه روز می‌توانید سوالات خود را بپرسید و پاسخ آن‌ها را در کم‌ترین زمان ممکن دریافت کنید.

    این در حالی‌ است که در روش حضوری باید حداقل به مدت یک هفته منتظر بمانید تا در زمان برگزای کلاس سوالات خود را مطرح کنید.

    آموزش آفلاین

    در کنار آموزش آنلاین، دوره‌های از پیش آماده شده نیز بسیار مورد تأیید است. تهیۀ دوره‌های آموزشی آفلاین، همواره با مشاوره و پشتیبانی مدرس آن دوره همراه است. همانند دوره‌های آموزشی آنلاین، در این نوع آموزش هم در ساعاتی تعیین شده توسط مدرس می‌توانید به رفع اشکالات خود بپردازید.

    از طرفی به علت دسترسی دائمی به این نوع آموزش، در هر زمان که بخواهید می‌توانید به آموزش‌های خود مراجعه کنید و آن‌ها را هزاران بار مرور کنید که در آموزش گیتار آنلاین یا حضوری این امکان فراهم نیست.

    برای انتخاب کلاس آموزش گیتار مناسب باید به مواردی همچون هزینه کلاس، رفت و آمد، فضای کلاس، رفتار مدرس با هنرجو، توانایی انتقال مطالب توسط مدرس، تسلط مدرس به نوازندگی و… توجه کنید.

    در نهایت پس از بررسی همۀ موارد این شما هستید که با توجه به نیاز و شرایط خود باید تصمیم بگیرید که با چه مدرسی و در چه نوع کلاسی شروع به یادگیری گیتار کنید.

    8) حرف آخر

    هرچند که در ابتدای آموزش هر فعالیت چالش‌هایی بر سر راه است اما شروع درست آن می‌تواند به پیشرفت سریع‌تر شما کمک کند.

    این امر فقط با تحقیقات کافی و مشورت با افراد با تجربه‌ در آن زمینه محقق می‌شود. البته فراموش هم نکنید که کمال‌گرایی و وسواس بیش از حد برای شروع، به همان اندازه شما را از هدف دور می‌کند. پس با اعتماد به نفس در این راه قدم بگذارید و مطمئن باشید که هیچ فرمولی بجز تلاش، برنامه‌ریزی و صبر شما را به هر آنچه در ذهن خود میاندیشید نخواهد رساند.

    حالا که ما این توضیحات را دادیم این شما هستید که باید قدم به قدم نکات گفته شده را انجام دهید و سرآغازی درخشان در عصر جدید زندگی خود و شروع آموزش گیتار رقم بزنید.

    سوالات متداول

    آیا آموزش گیتار به صورت آنلاین و یا دوره های آفلاین بازدهی لازم را دارد؟

    امروزه بسیاری از آموزش ها به صورت آنلاین صورت میگیرد و دوره های آموزشی هم بسته به کیفیت آنان میتواند بسیار مفید باشند. به طور کلی بیشترین تاثیر در یادگیری میزان و نحوه تمرین شما میباشد. با این حساب تجربه ثابت کرده آموزش موسیقی به دلیل مزیت هایی که دارد بازدهی بسیار بالایی را خواهد داشت.

    چه مدل گیتاری باید تهیه کنیم؟

    ساز گیتار تنوع زیادی در طرح و سبک دارد. شما باید با توجه به نکات گفته شده دربارۀ هدف و علاقه که در مقاله به آن پرداختیم و همچنین مقدار بودجه‌ای که برای این کار در نظر دارید از مدرس یا افراد با تجربه مشورت بگیرید تا در انتخاب مدل ساز به شما کمک کنند.

    این صفحه چقدر برات مفید بود؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳۷۶ رای

    مقاله های مرتبط

    دیدگاه ها

    profile

    .. | 3 مهر 1403 گفت:

    بسیار عالی و مفید

    profile

    پژمان محمدی | 4 مهر 1403 گفت:

    درود موفق باشید

    ارسال دیدگاه شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    خانه

    دسته بندی کالاها

    سبد خرید

    حساب کاربری

    سوالی دارید؟ با کارشناسان نواکده صحبت کنید!
    مکالمه را شروع کنید
    سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
    ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم