• آشنایی با انواع سازهای موسیقی ایرانی و غربی به موزیسین ها کمک میکند تا بدانند برای اجرای هر نوع سبک موسیقی به کدام آلت موسیقی نیاز دارند. انواع آلات موسیقی با توجه به جنس، نحوه اجرا و اصواتی که تولید میکنند تقسیم بندی میشوند.

    به طبقه بندی و شناخت ساز ،سازشناسی (Organology) میگویند. این طبقه بندی همانطور که گفته شد بر اساس شیوه های مختلف انجام میشود. در جدول زیر مرسوم ترین نوع دسته بندی ساز را همراه با نام انواع سازها، آورده ایم.

    طبقه بندی انواع ساز موسیقی نام انواع ساز
    ساز زهی (زخمه‌ای، مضرابی، آرشه‌ای) ویولن، تنبور، تار، سه تار، دوتار، کمانچه، قانون،چنگ،سنتور، گیتار، تارباس، بربط، بالالایکا، ،شورانگیز، رباب، دیوان، دولسیمر، چونگیر، چگور، قیچک، شورانگیز، قوپوز ، ویولا، ویولا د آمور، ویولا داگامبا، ماندولین، یوکه‌لیلی (اوکوله‌له)، هارپ، ویولنسل، کنترباس، عود، لوت، مراژ، هارپ و باغلاما،بانجو
    ,بربط (عود یا رود)، تار آذربایجانی (۹ سیم) ،چگور، چونگیر، دولسیمر، دیوان، رباب (ربابه خورستان)، سلانه، سی‌تار، شهتور، شورانگیز، صراحی، قیچک (غژک یا غیچک)، کرشمه، کنترباس، گیتار فلامنکو، قاویز (زنبورک ترکمنی)، قیجاق (کمانچهٔ ترکمنی)، لوت، مراژ، ویولن آلتو، ویولا، ماندولین، هارپ، یوکه‌لیلی
    ساز بادی  (چوبی و برنجی) فلوت، سازدهنی، ترومبون ، ملودیکا، سازهای چوبی تک‌زبانه: مانند کلارینت، ساکسوفون، نی‌انبات، دودوک، دو زبانه: بالابان، دوزله، مانند سرنا، ابوا و فاگوت، بدون زبانه مانند شمشال، فلوت و فلوت پیکولو
     ساز کوبه ای (با کوک معین و نامعین) تنبک، کاخن،طبل، دف، دایره، سنج، زنبورک، طبلا، تومبا، ماراکس، مثلث، دمام، تیمبال، دامارو، قاشقک، تمبورین، درامز، تیمپانی، هنگ‌دارم، داربوکا، زایلوفون، ماریمبا، چایمز و
    ساز صفحه کلید دار پیانو، گلوکن‌اشپیل، گارمون، آکاردئون، کلاوسن، ارگ، چلستا، چمبالو و …
    ساز الکترونیکی گیتار الکترونیک

     

    ما برای وارد شدن به دنیای موسیقی ابتدا باید با انواع ساز و ویژگی های آن ها آشنا شویم تا بتوانیم بهترین ساز را مطابق با سلیقه و نیازخود پیدا کنیم.

    انواع سازهای موسیقی بر اساس سبک غربی و ایرانی

    طبقه بندی سازها را میتوان بر اساس انواع سبک های موسیقی مورد بررسی قرار داد. از مدت های بسیار دور ساز هایی به دست انسان های نخستین ساخته شده و رفته رفته پیشرفته تر شده اند به طوری که امروزه بیش از 130 ساز مختلف در جهان موجود است که هر کدام در دنیای موسیقی حرفی برای گفتن دارند.

    در ادامه سعی کردیم چند نمونه از معروفترین سازهای سنتی ایرانی و سازهای غربی را به شما معرفی کنیم تا با نحوه اجرا، صدا و ظاهر آنها آشنا شوید. شناخت دقیق آلات موسیقی به انتخاب بهترین ساز برای شروع موسیقی به شما کمک میکند.

    معرفی انواع سازهای موسیقی (سنتی و غربی)

    طبقه بندی انواع ساز های ایرانی سنتی

    یکی دیگر از این شیوه های طبقه بندی موسیقی بر اساس جغرافیا و کشور است.  ساز سنتی در ایران جایگاه خاصی به دست آورده و به نحوی میتواند گویای فرهنگ و سنت و علایق ایرانی ها باشد. نمونه ای ازین ساز ها در جدول زیر آورده شده است.

    انواع ساز ایرانی  و سنتی نمونه ساز 
    ساز زهی (زخمه‌ای، مضرابی، آرشه‌ای) دیوان، تار، دوتار، سه تار ، عود (بربط)، تنبور، چگور، رباب، قانون، چنگ،

    کمانچه، قیچک سرود، ویولن ایرانی ،سنتور

    ساز بادی  (چوبی و برنجی) نرمه‌نای، فلوت، نی، قره نی، نی انبان، کرنا، بالابان، دوزله، سرنا، نفیر، دونیه، شمشال
     ساز کوبه ای (با کوک معین و نامعین) دایره، دهل، تنبک، نقاره، سنج، طاس، دف

     

    معرفی انواع سازهای زهی

    این دسته از ساز ها تقسیم میشود به ساز سنتی و ساز غربی. همانطور که از نام این مدل ساز ها پیداست، تولید صدا در ساز های زهی به صورت ارتعاش و لرزش زه ایجاد میشود. در این ساز ها ممکن است زه ها فلزی یا پلاستیکی باشند. در بعضی مدل ها نیز هم از سیم فلزی و هم سیم پلاستیکی استفاده میشود.

    اما نحوه تولید صدا در سازهای زهی با یکدیگر متفاوت است در بعضی ساز ها به صورت کندن(زخمه ای) سیم، تولید صدا صورت میگیرد و در برخی دیگر به صورت ضربه ای(کوبشی) و در برخی دیگر با کشیدن آرشه (آرشه ای). هر یک از این مدل های ساز زهی دارای زیر شاخه هایی هستند که با هم به بررسی آن ها میپردازیم.

    انواع سازهای زهی:

    • ساز زهی زخمه ای
    • ساز زهی آرشه ای
    • ساز زهی کوبشی

    ساز زهی زخمه ای

    همانطور که گفتیم در سازهای زهی زخمه ای ، تولید صدا به صورت زخمه زدن یا کندن سیم انجام میشود. خود این دسته از ساز ها در سبک های متنوعی مورد استفاده قرار میگیرد.

    اکثر این مدل از ساز ها در خانواده بربط ها هستند مانند گیتار، سه تار، گیتار بیس، بانجو و ماندولین. جالب است که در بعضی مواقع در سازهای آرشه ای از روش کندن سیم یا زخمه زدن به سیم ساز صدا تولید میکنند. این حالتی از نوازندگی است که نوازنده در قسمت های مختلف قطعه هم از آرشه و هم به صورت زخمه زدن نوازندگی میکند.

    ساز سه تار

    سه تار

    ساز زهی زخمه ای : سه تار

    صدای ساز سه تار:

     

    انواع ساز سه تار را احتمالا دیده و صدای آن را شنیده اید، این ساز در اصل ساز سنتی کشور ایران است. سه تار سازی است ساخته شده از یک دسته و یک کاسه به شکل گلابی متمایل به دایره. سایز آن کوچک تر از تار ولی دست گرفتن و نحوه پرده گرفتن آن همانند تار میباشد.

    با این تفاوت که کاسه تار به صورت دو تکه میباشد اما کاسه سه تار یک تکه و کوچکتر میباشد. وسعت صدای سه تار به اندازه 3 اکتاو صدای کامل میباشد که تولید صدا نیز در آن با کندن سیم ها یا زخمه زدن آن انجام میشود.

    در این ساز ضخامت صفحه چوبی که زیر سیم ها قرار گرفته بسیار حیاتی میباشد. چرا که تاثیر مستقیمی بر روی کیفیت و بندی صدای ساز دارد.

    ساز تار

    تار

    ساز زهی زخمه ای : تار

    صدای ساز تار:

     

    در معرفی انواع ساز زهی زخمه ای میرسیم به یک ساز منحصر به فرد به نام تار. ساز تار یک ساز سنتی میباشد که بسیار از آن استقبال شده و به دست اساتید برجسته ای همچون استاد لطفی در ایران تدریس شده است. دست گرفتن این ساز و حالت نوازندگی آن تقریبا مانند سه تار میباشد اما تفاوت های ساختاری بسیاری دارد. کاسه این ساز دو قسمتی است و یک قسمت بزرگ تر از آن یک میباشد.

    بر روی کاسه ساز تار با پوست و چرم کشیده میشود و سیم های آن به حالت جفت جفت قرار دارد. نوازندگی ساز تار همیشه با مضراب مخصوص انجام میشود اما در سه تار میتوانید هم از مضراب هم از ناخن هایتان استفاده کنید.

    ساز تنبور

    تنبور

    ساز زهی زخمه ای : تنبور

    صدای ساز تنبور:

    تنبور نیز از انواع ساز زهی زخمه ای میباشد که یک ساز سنتی به حساب می‌آید. این ساز نیز در سبک سنتی کاربرد دارد و یکی از قدیمی ترین ساز های زهی زخمه ای میباشد.

    دسته این ساز از ساز های قبلی بلند تر و کاسه آن نیز بزرگتر و شباهت بیشتری به گلابی دارد. معمولا تنبور ها را 3 سیمه میسازند تا همان حالت قدیمی و دیرینه خود را حفظ کند.

    گیتار

    ساز زهی زخمه ای : گیتار

    صدای ساز گیتار:

     

    طبیعتا با انواع ساز گیتار آشنایی دارید و میدانید که این ساز نیز یک ساز زهی زخمه ای و در دسته ساز غربی میباشد که جنس بدنه آن نیز کاملا از چوب ساخته شده است. سیم های گیتار تشکیلی از سیم های فلزی و پلاستیکی میباشد. سیم های بم این ساز از جنس فلز و سیم های زیر آن از جنس پلاستیک میباشد.

    نوازندگی گیتار هم با ناخن و انگشت ها صورت میگیرد و هم با پیک مخصوص. گیتار دارای 6 سیم با ضخامت های مختلف میباشد و در دسته ساز های زه صدا قرار دارد.

     انواع ساز زهی آرشه ای

    انواع ساز زهی آرشه ای

    انواع ساز زهی آرشه ای

     

    ساز های زهی آرشه ای همانطور که گفتیم به وسیله یک آرشه یا یک کمان به صدا در می آیند. این سازها را گاهی به صورت زخمه ای نیز اجرا میکنند. در یک قطعه ممکن است نوازنده هم با استفاده از آرشه و  هم با استفاده از انگشتان خود به صورت زخمه ای و به صورت کندن سیم ها اجرا کند.

    اگر به دسته های این ساز ها دقت کرده باشید متوجه خواهید شد که این دسته از سازها که نواختن همراه با آرشه میباشد پرده یا فرت ندارند. پرده یا فرت ها بر روی دسته سازها قرار میگیرد و وظیفه آن ها تکیه گاه برای تغییر طول سیم میباشد. در ساز های آرشه ای این مورد وجود ندارد و نوازنده باید به صورت عملی به آن برسد.

    ویولن

    ویولن

    ساز زهی آرشه ای: ویولن

    صدای ساز ویولن:

    ویولن نیز یک ساز زهی آرشه ای میباشد که نواختن نت ها با کشیدنِ آرشه بر روی سیم ها اتفاق می‌افتد. با کیفیت ترین آرشه ها را از دم اسب میسازند البته آرشه هایی با موهای مصنوعی نیز یافت میشود.

    برای حرکت بهتر آرشه بر روی سیم ها از پودری استفاده میشود تا تماس آرشه با سیم ها را بهبود ببخشد. بدون این پودر ممکن است با کشیدن آرشه صدایی را نشنوید.

    ویولن روی شانه چپ قرار میگیرد و با دست راست آرشه را روی سیم های ساز میکشیم. این ساز به نوعی کوچکترین عضو خانواده سازهای زهی آرشه ای میباشد که زیر ترین صدا را نسبت به بقیه دارد.

    کمانچه

    کمانچه

    ساز زهی آرشه ای: کمانچه

    صدای ساز کمانچه:

    کمانچه نیز در دسته انواع ساز زهی آرشه ای و یک ساز سنتی میباشد. این ساز هم تراز با ویولن اما دارای تفاوت هایی میباشد. کمانچه را با استفاده از پایه ای که در انتهای ساز وجود دارد بر روی زمین یا روی پا قرار میدهند. این ساز را میتوان قدیمی ترین ساز آرشه ای نامید که نام آن تکامل یافته ساز رباب میباشد.

    کاسه ی این ساز که اصلی ترین قسمت آن است به حالت کروی قرار داردو باعث افزایش تن صدای آن میشود. نوازندگی با این ساز باید به صورت نشسته انجام شود و نوازنده آن را با دست چپ از قسمت دسته گرفته و با دست راست آرشه را میگیرد.

    انواع ساز زهی کوبشی

    سازهای زهی کوبشی نیز از انواع ساز های محبوب میباشند که امروزه طرفداران بسیاری به دست آورده اند. نحوه کار این مدل ساز ها با ضربه میباشد. سازهای زهی کوبشی معمولا دارای مضراب هایی هستند یکی در دست چپ و دیگری در دست راست.

    به دلیل نحوه استفاده از این ساز ها زه ها یا سیم های آن از سایر سازهای زهی محکم تر بسته میشوند. کشش این سیم ها زیاد میباشد تا بتواند با کوچکترین ضربه نیز صدایی زیبا تولید کند.

    سنتور

    سنتور

    ساز زهی کوبشی : سنتور

    صدای ساز سنتور:

    یکی از معروف ترین، محبوب ترین و پرکاربرد ترین ساز زهی کوبشی، سنتور میباشد. در هر سنتور حدود 72 سیم وجود دارد که برای هر نت 4 عدد سیم قرار داده شده. برای هر کوک این 4 سیم باید دقیقه هم صدا باشند تا صدای ساز دلنشین شود.

    در سنتور سه ردیف نت قرار دارد که از سمت راست سیم های زرد تولید صدای بم را بر عهده دارند و سمت وسط و چپ نیز به ترتیب نت ها زیر تر میشوند.

    همانطور که گفتیم در سنتور کشش سیم ها بسیار زیاد میباشد به طوری که تمامی 72 سیم وزنی حدود 400 کیلوگرم را بر بدنه ی ساز وارد میکند.

    معرفی انواع سازهای بادی

    سازهای بادی همانطور که از اسم آن پیداست با جریان هوا تولید صدا میکند. این مدل سازها ممکن است با هوای دمیده یا مکیشده شده به وسیله دهان به صدا در بیاید یا ممکن است به کمک یک وسیله خارجی جریان هوا تولید شود. برخی از سازهای بادی به کمک دمش و مکش هوا و برخی دیگر فقط با دمش هوا عمل تولید صدا صورت میگیرد.

    سازهای بادی قدیمی ترین سازهای ساخته شده به دست بشر میباشد. انسان های نخستین متوجه شدند که با دمیدن هوا به داخل برخی شاخ و برگ درختان و یا با سوراخ کردن آج و استخوان حیوانات میتوانند با دمیدن داخل آن ها صداهایی تولید کنند.

    انواع سازهای بادی:

    • ساز بادی چوبی
    • ساز بادی برنجی
    • ساز بادی شستی دار

    ساز بادی چوبی

    این مدل از ساز ها به دو صورت بی زبانه و زبانه دار میباشند. منظور از زبانه همان قمیش است که در برخی سازهای بادی وظیفه لرزش و تولید صدا را بر عهده دارند. در سازهای بی زبانه تولید صدا بر اثر نوسانات هوا اتفاق می‌افتد اما در سازهای بادی چوبی زبانه دار بر اثر ارتعاش زبانه صورت میگیرد.

    این سازها در اندازه‌ها و مدل‌های مختلفی ساخته میشوند. به طوری که کوچکترین آن فلوت و بزرگترین آن را باسون میتوان نامید.

    در سازهای بادی چوبی بی زبانه تیغه یا قمیشی وجود ندارد. بلکه لوله‌ها و میله‌های توخالی وجود دارد برای گردش هوا و تغییر نوسان هوا. فلوت با این روش یکی از سریع‌ترین سازها میباشد که در محدوده صوتی بم صدایی نرم و در محدوده صدایی زیر بسیار شفاف میباشد.

    سازدهنی

    سازدهنی یا هارمونیکا نیز یک ساز بادی چوبی است. تولید صدا در این ساز به کمک دمش و مکش هوا به داخل ساز صورت میگیرد. برای به صدا درآوردن ساز دهنی نیازی به لرزش لب ها در قسمت دهنی نیست. با جریان پیدا کردن هوا در زیر تیغه‌ها، باعث لرزش تیغه‎‌ها و در نتیجه تولید صدا میشود.

    از مهمترین ویژگی‌های سازدهنی یا هارمونیکا مخصوصا سازدهنی کروماتیک، ابعاد بسیار کوچک آن است اما بر خلاف ابعاد کوچک، قدرت اجرای بسیار بالایی دارد و ازطرفی صدایی که تولید میکند بی نهایت رویایی و دلنشین است.

    ساز دهنی هارمونیکا

    ساز بادی چوبی: سازدهنی

    صدای سازدهنی:

    لازم به ذکر است ما در نواکده آموزش سازدهنی را به دو صورت آنلاین و آفلاین برگزار میکنیم.

    فلوت

    فلوت

    ساز بادی بدون زبانه : فلوت

    صدای ساز فلوت:

    فلوت جزو سازهای بادی چوبی بی زبانه میباشد. یعنی تولید صدا در این ساز فقط با نوسان هوا و تغییر این نوسان ایجاد میشود. پس نتیجه میگیریم تولید صدا در این ساز بدون لرزش قمیش اتفاق میافتد.

    انواع ساز بادی برنجی

    تولید صدا در ساز بادی برنجی به صورت لرزش لب ها بر روی قسمت دهنی ساز میباشد یعنی با این لرزش ارتعاش لازمه به وجود می آید، و همراه با دمش هوا به داخل ساز صدای زیبا و دلنشینی به گوش میرسد. مانند ساز توبا، ترومبون و ترومپت.

    بدنه ی این ساز ها ممکن است از جنس برنج، نقره و مس ساخته شده باشد. متریال استفاده شده در ساخت ساز بادی برنجی تاثیر مستقیم بر روی جنس صدا دارد. این مدل ساز ها از نوع ارکستر سمفونی و در دسته شیپور ها قرار دارند که البته به دلیل کاربرد های متفاوت آن ها وزن این ساز ها از سبک تا سنگین متفاوت میباشد.

    ترومبون

    ترومبون

    ساز بادی برنجی: ترومبون

    صدای ساز ترومپون:

    ترومبون جزو سازهای بادی برنجی میباشد که از لحاظ ساختاری بسیار مشابه ترومپت میباشد اما مقداری بزرگ تر از ترومپت. با این تفاوت که در تروومپت چند دریچه بر روی ساز وجود دارد برای تغییر نت ها، اما در ترومبون بجای دریچه یک اسلاید بزرگ وجود دارد.

    عامل تغییر نت ها در این ساز حرکت اسلاید U شکل و تغییر اندازه آن میباشد.

    انواع ساز بادی شستی دار

    سازهای بادی شستی دار به سازهایی گویند که اجرای نت ها با دمش هوا یا مکش و دمش هوا صورت میگیرد. اما برای تغییر نت ها از کلید هایی استفاده میشود. معمولا صفحه کلید های آن شبیه به صفحه کلید پیانو یا ارگ میباشد با این تفاوت که از هوا نیز استفاده میشود.

    ملودیکا

    ملودیکا

    ساز بادی شستی دار:ملودیکا

    صدای ساز ملودیکا:

    ملودیکا از انواع ساز بادی شستی دار میباشد که فقط با دمش هوا کار میکند. در ساز ملودیکا یک لوله یا یک دهنی وجود دارد که از آن قسمت دمش هوا صورت میگیرد. همچنین این ساز دارای یک صفحه کلید دقیقا مانند پیانو میباشد که با فشار دادن هر کلید مسیر هوا به سمت نت مورد نظر باز میشود.

    در حالت عادی مسیر ها برای دمش هوا بسته میباشد. اما با فشار دادن هرکلید مسیر به سمت آن نتی که کلاویه اش را فشار داده ایم باز میشود.

     

    معرفی انواع ساز های کوبه ای

    سازهای کوبه ای هم میتواند ساز سنتی باشد هم غربی یعنی در هر دو سبک ساز کوبه ای داریم.  به مجموع سازهایی گویند که برای نگه داشتن ریتم استفاده میشود این سازها کمتر برای ملودی ها استفاده میشود. این ساز ها با استفاده از کوبیدن، کشیدن و یا حرکاتی مانند مالش یا خط کشیدن بر روی صفحه آن به صدا در می آید.

    انواع سازهای کوبه ای معمولا از جنس پوست طبیعی یا مصنوعی یا برخی پلاستیک های با مقاومت بالا ساخته میشود. بیشتر بدنه اصلی این ساز ها را از چوب میسازند اما با این حال ساز های کوبه ای از جنس پلاستیک یا فلز هم ساخته میشود.

    تمبک

    تمبک

    ساز کوبه ای : تمبک

    صدای ساز تمبک:

    تمبک از انواع ساز های کوبه ای میباشد که آ را به حالت ضربه ای، مالشی و یا به حالت خط کشی به صدا در می آوردند. تمبک را با اسم هایی همچون تنبک، ضرب و دمبک نیز میشناسند. این ساز هم برای نگه داشتن ریتم استفاده میشود و هم میتواند به صورت انفرادی اجراهای بی نظیری داشته باشد.

    ساز تنبک به خاطر شکلی جامی که دارد و به دلیل تلط بالای دو دست، بر روی پا قرار میگیرد. ساز تنبک یکی از محبوب ترین و دلنشین ترین صداها را در بین سازهای کوبه ای دارد. با این ساز هم میتوانید صداهایی با فرکانس بالا و هم صداهایی با فرکانس پایین را با زیبا ترین حالت و دلنشین ترین لحن ایجاد کنید.

    معرفی سازهای صفحه کلید دار

    پیانو

    ساز صفحه کلید دار : پیانو

    صدای ساز پیانو:

    معروف ترین مدل سازهای صفحه کلید دار که میتواند تعریف کاملی از این ساز باشد پیانو میباشد. این مدل ساز که میتوان آن را کاملترین ساز موسیقی نیز دانست به وسیله چکش های کوچکی کار میکند. به این صورت که شما با فشردن هر کلید یا کلاویه چکش مختص آن نت به سیم های پیانو برخورد میکند و صدای آن نت شنیده میشود.

    در این ساز ها هر کلید وظیفه اجرای نت خاصی را بر عهده دارد و میتوانید از چند کلید به صورت همزمان استفاده کنید و صداهای ترکیبی زیبایی را تولید کنید. این مدل ساز نیاز به کوک شدن دارد.

    معرفی ساز های الکترونیکی

    در سازهای الکترونیکی تولید صدا به وسیله ارتعاش یا لرزش سیم ها تولید نمیشود. در واقع عمل تولید صدا در این مدل حرکت دست شما روی کلید یا سیم را به پالس های الکتریکی تبدیل میکند و صدای آن نت ها شنیده میشود. و پالس های الکتریکی برای پخش شدن به یک اسپیکر یا باند نیاز دارند و بدون آن صدایی شنیده نمیشود.

    گیتار الکتریک

    گیتار برقی

    ساز الکترونیک گیتار برقی

    صدای ساز گیتار الکترونیک:

    گیتار الکتریک یکی از انواع سازهای الکترونیکی میباشد و باید به کمک یک آمپلی فایر و یا یک تقویت کننده صوتی تولید صدا را انجام میدهد. این نوع ساز که آن را به اسم گیتار برقی نیز میشناسند بدون تقویت کننده و آمپلی فایر صدای نامفهومی را به گوش میرسانند.

    جمع بندی

    پنج خانواده ساز اصلی وجود دارد: سازهای زهی، بادی، کوبه ای، شستی دار و الکترونیک. این ساز های اصلی دارای انواع دیگر هستند برای مثال ساز بادی به سه زیر دسته: چوبی، برنجی و شستی دار و  ساز زهی نیز به سه زیر دسته :زخمه ای ،آرشه ای و کوبشی تقسیم میشوند.

    این صفحه چقدر برات مفید بود؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱۳۴۸ رای

    22 دیدگاه در “معرفی انواع سازهای موسیقی (سنتی و غربی)

    1. حسن گفت:

      در توضیح ساز ویولن گفته شده که ساز روی شانه ی چپ قرار میگیره و با دست چپ آرشه روی سیم ها کشیده میشه که این اشتباهه.
      آرشه با دست راست کشیده میشه و با دست چپ رو صفحه ی انگشت گذاری میشه نت مورد نظر رو گرفت

      1. پژمان محمدی گفت:

        درود بر شما اصلاح شد ممنون از توجه و نظر شما

    2. زهرا گفت:

      واقعا خیلی خوب و اموزنده بود
      ولی کاش صدا و معرفی همه ساز ها بود
      ممنون

      1. پژمان محمدی گفت:

        ممنون از نظر شما. بله حتما به زودی…

    3. محسن گفت:

      عالی بود
      خیلی جالب بود
      سپاس

      1. پژمان محمدی گفت:

        درود بر شما ممنون از توجهتون

    4. یونس شش بلوکی گفت:

      عالی

      1. پژمان محمدی گفت:

        ممنون از نظر و همراهی شما

    5. آواز گفت:

      خیلی دلم میخواد تنبور بزنم واییی خداااا صداشو دلمو بردههههه

      1. پژمان محمدی گفت:

        بله صدای زیبایی داره

    6. محمد گفت:

      سلام وقت بخیر من ۱۳ سالم هست علاقه به موسیقی زیاد دارم، ولی خب دوست دارم یه سازی رو بزنم که در اینده بتونم باهاش درامد داشته باشم
      به نظر شما چه سازی رو انتخاب کنم ؟
      لطفا کمکم کنید

    7. محمد گفت:

      درود من ۱۳ سالم هست علاقه به موسیقی زیاد دارم، ولی خب دوست دارم یه سازی رو بزنم که در اینده بتونم باهاش درامد داشته باشم
      به نظر شما چه سازی رو انتخاب کنم ؟
      لطفا کمکم کنید

      1. پژمان محمدی گفت:

        درود بر شما. به شماره 09017612001 پیام بدید داخل تلگرام یا واتساپ هستیم خدمتتون.

    8. کارن گفت:

      خیلی عالی بود خصوصا که صدای هر ساز رو هم گذاشته بودید ، به نظر من تار و سنتور واقعا فوق العاده ان ..
      میخواستم سازها رو به پسرم معرفی کنم تا یکی رو انتخاب کنه بفرستمش کلاس خیلی اتفاقی مطلب شما رو دیدم ، خیلی خوب معرفی کردید 💐

      1. پژمان محمدی گفت:

        درود بر شما ممنون از توجه و نظر زیباتون. موفق باشید 😊❤️

    9. ایلین گفت:

      من هشت ساله که تنبک میزنم و از 4 سالگی شروعش کردم و الان دوازده سالمه و یک هنگدرام خریدم

    10. آیسا گفت:

      کاشکی ساز هنگ درام هم معرفی میکردید
      باتشکر از شما 🌹🙏🏻

      1. پژمان محمدی گفت:

        درود بر شما. حتما در اولین فرصت اضافه میشه

    11. . گفت:

      سلام کاشکی ساز کالیمبا هم معرفی میکردید

      1. پژمان محمدی گفت:

        ممنون از توجه و نظر شما حتما به زودی اضافه میشه

    12. حمید گفت:

      ایکاش نمونه کار برای همه سازها موجود بود

      1. پژمان محمدی گفت:

        درود بر شما. فعلا سازهایی مثل هارمونیکا، ملودیکا، کالیمبا، چنگ رومی و هارپیکا تو سایت موجود

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *