تاثیر موسیقی در زندگی فرا تر از باور مردم است، در دنیایی که در آن زندگی میکنیم با توجه به مشکلات و دغدغه های موجود در آن، نیاز به وجود موسیقی بسیار دیده میشود. با هم مروری میکنیم بر تاثیر موسیقی در زندگی.
تحقیقات نشان میدهد که موسیقی میتواند در حل مشکلات بسیار کارآمد باشد به طور کلی تاثیر موسیقی در زندگی بسیار حائز اهمیت است، در این مقاله سعی داریم این تاثیرات را با هم بررسی کنیم.
تاثیرات موسیقی بر ذهن
اولین و مهمترین تاثیر موسیقی در زندگی تاثیر آن بر ذهن است، امروزه بسیاری از مردم در روزمرگی ها و فضای کاری خود درگیر استرس فراوانی هستند استرس باعث به وجود امدن بسیاری از بیماری های جسمی و روحی میشود. شنیدن موسیقی در هنگام کار از خستگی زودرس جلوگیری کرده و باعث افزایش راندمان کاری مشود.
همچنین موسیقی با فعال کردن نیم کره های چپ و راست مغز باعث عملکرد بهتر مغز شده و توانایی یادگیری را چند برابر میکند. بسیاری از پزشکان برای درمان بیخوابی شنیدن موسیقی قبل از خواب را تجویز میکنند زیرا گوش دادن به موسیقی قبل از خواب باعث ارامش ذهن شده و فضایی خاص را برای یک خواب مفید محیا میکند.
در آزمایشاتی که در چند کشور انجام شده میزان تاثیر موسیقی را بر روی افرادی که دچار ضربه مغری شده بودند را بررسی کردند.
طی بررسی های به عمل امده متوجه شدند از بین کسانی که دچار ضربه مغزی شدند آنهایی که در معرض موسیقی قرار گرفته بودند بهبود چشم گیری داشتند به طوری که دامنه توجه و حافظه کلامی انها تا حدودی بهبود یافته بود.
علاوه بر شنیدن موسیقی آموزش آن نیز بسیار با اهمیت میباشد و تاثیرات موسیقی را تا چندین برابر افزایش میدهد. طی نظر سنجی ها بین کسانی که به نواختن موسیقی علاقه داشتند اکثریت سازی را انتخاب کرده بودند که قابل حمل و نقل بوده و همراه داشتن آن راحت تر باشد تا بتوانند ساز خود را در هر جایی همراه خود داشته باشند.
تاثیر موسیقی بر جسم
از فواید دیگر تاثیر موسیقی در زندگی تاثیر آن بر جسم است ،موسیقی علاوه بر ذهن بر جسم انسان هم تاثیرات قابل توجهی دارد در بسیاری از بیمارستان ها از تاثیر موسیقی برای کاهش درد بیماران و بهبودی سریع آنها از موسیقی های کلاسیک استفاده میکنند.
همچنین در افرادی که از درد میگرن رنج میبرند موسیقی کلاسیک میتواند در کاهش درد و زمان آن بسیار تاثیر گذار باشد.
شنیدن موسیقی باعث میشود در بدن هورمونی به اسم کورتیزول ترشح شود این هورمون به اسم هورمون شادی آور شناخته میشود، ترشح این هورمون بسیار به تسکین درد های مختلف بدن از جمله درد های مفصلی و دردهای ناشی از خستگی بدن کمک میکند.
از این رو موسیقی درمانی جایگاه خاصی را به خود اختصاص داده است به طوری که بسیاری از پزشکان معتقدند که موسیقی میتواند تا 20 درصد باعث بهبود درد های بدن مانند دردهای فصلی و درد ستون فقرات و سردرد های مزمنی شود.
تاثیر موسیقی در ورزش
تاثیر موسیقی در زندگی جنبه های مختلفی دارد به عنوان مثال در دنیای ورزش نیز جایگاه خاصی را به خود اختصاص داده است. بسیاری از رشته های ورزشی ترکیب خاصی را با موسیقی رقم زده اند. حتی در رشته های رزمی بسیاری از مسابقات از موسیقی کلاسیک برای تمرکز شرکت کننده ها و همچنین ارامش اعصاب آن ها استفاده میکنند.
به طور کلی موسیقی در کنار ورزش باعث افزایش توانایی فیزیکی بدن شده و در کنار این افزایش توانایی باعث میشود ورزشکار گذر زمان را احساس نکند، که این مسئله در بسیاری از ورزش ها حائز اهمیت است.
تاثیر موسیقی در رانندگی
امروزه کمتر کسی هست که در هنگام رانندگی موسیقی گوش ندهد از این رو اینکه ما در هنگام رانندگی چه موسیقی گوش دهیم بسیار مهم است.
به طور کلی اینکه ما همواره چه موسیقی هایی گوش میدهیم بیانگر خلق و خوی ما و معرف شخصیت ما است، ولی در کنار این ها ما باید مراقب باشیم هر موسیقی در هنگام رانندگی گوش ندهیم زیرا موسیقی های پر تنش و پر هیجان ناخواسته تاثیراتی بر روی رانندگی ما میگذارد.
و ممکن است ناخواسته باعث افزایش سرعت و به خطر افتادن ایمنی مسافران و راننده شود .وبالعکس موسیقی های ارامشی و کلاسیک باعث میشود رانندگی ای ایمن و توام با ارامشی را داشته باشید.
تاثیر موسیقی بر کودکان
تاثیر موسیقی در زندگی کودکان چند برابر بزرگسالان است، به طوری که کودکانی که سنین رشد خود را همراه با موسیقی سپری میکنند بسیار خلاق تر و باهوش تر از سایر کودکان هستند.
این تاثیرات نه تنها بر روی کودکان بلکه بر روی جنین انسان نیز قابل مشاهده است، به نحوی که شنیدن موسیقی باعث ارامش مادر و جنین میشود و این امر موجب سهولت دوره بارداری و انجام زایمان میشود.
همچنین کودکانی که با موسیقی همراه شده باشند قدرت برقراری ارتباط بالایی دارند. زندگی ارام تر و شادتری دارند. البته نسبت به سایر کودکان کمتر در معرض اسیب های روحی قرار خواهند گرفت و اعتماد به نفس بالاتری خواهند داشت.
چه موسیقی گوش کنیم؟
شنیدن موسیقی علاوه بر تاثیرات مثبت ممکن است تاثیرات منفی نیز به همراه داشته باشد. این تاثیرات منفی زمانی به وجود میاید که ما در انتخاب موسیقی دقت لازم را نکرده باشیم.
هدف تمامی موسیقی ها ایجاد ارامش نیست بسیاری از موسیقی ها اوضای روحی شنونده را متزلزل کرده و حالت روحی نامناسبی ایجاد میکند.
شما باید با توجه به تمایلات روحی خود موسیقی مورد نیاز خود را انتخاب کنید. به طور مثال کسی که دچار ناراحتی شده نباید به سراغ موسیقی های غمگین برود. موسیقی مناسب این حالت موسیقی کلاسیک است تا باعث ارامش خاطر و کاهش ناراحتی و کاهش استرس شود.
مزایای شنیدن موسیقی
نتیجه گیری
در این مقاله با فواید بی شمار موسیقی و تاثیر موسیقی در زندگی اشنا شدیم، این ها مطالبی بود راجع به شنیدن موسیقی. چیزی که بیشتر از شنیدن موسیقی اهمیت داره یادگیری موسیقی است یعنی یادگیری یک ساز موسیقی.
با یادگیری یک ساز موسیقی میتوانیم شاهد تاثیر واقعی موسیقی در زندگی باشیم، از نمونه سازهایی که باعث میشود انسان به ارامش واقعی برسه سازدهنی کروماتیک است. در نواکده میتونین سازدهنی مورد علاقتون و تهیه کنید و با آموزش آنلاین اجازه بدین این ساز رویایی و دلنشین وارد زندگیتون بشه و شاهد تاثیرات شگفت انگیزش باشید.
آیا برای وارد شدن به موسیقی محدودیت سنی وجود دارد؟
شاید این سوال برای بسیاری پیش بیاید و تصور کنند که دیگر از آن ها گذشته. اما چنین نیست موسیقی و یاد گیری ساز مخصوصا سادهنی کروماتیک در هر سنی میتواند باعث تغییرات چشم گیری در زندگی شما شود. یادگیری موسیقی از آن دسته کار هایی میباشد که محدودیت سنی ندارد. چه بسا در سنین بالا بیشتر نیاز آن حس شود از این رو انگیزه یادگیری هم زیاد تر خواهد بود.
هنرجویان معمولا در چه سنینی اقدام به یادگیری سازدهنی میکنند؟
در آموزش های آنلاین نواکده رده سنی هنرجویان بسیار متغیر است. هنرجویانی از سنین 8 سال تا 45 سال بوده اند و در هیچ رده سنی تا به امروز مشکلی در یادگیری سازدهنی مشاهده نشده است.
مقاله های مرتبط
دیدگاه ها
پژمان محمدی | 20 مهر 1400 گفت:
ممنون از نظر شما دوست عزیز
احسان محمد زاده | 20 مهر 1400 گفت:
خیلی خوب بود و موفق باشید و خسته نباشید