• اگر شما هم این سوال را از خود دارید که چه میکروفونی بخرم؟ توصیه می‌کنیم مقالۀ جامع راهنما خرید میکروفن را تا انتها مطالعه کنید.

    همۀ علاقه مندان به موسیقی و کار در استودیو برای خرید، اجاره یا به هر حال امتحان میکروفون مناسب نیاز به یک راهنما دارند. در این مقالۀ جذاب به بررسی تمام فاکتورهایی که بررسی آن‌ها برای تصمیم گیری و خرید میکروفون واجب هستند می‌پردازیم.

    انتخاب میکروفون مناسب با کاری که انجام می‌دهید

    • ضبط وکال و صدا گذاری‌های استودیویی: میکروفون کاندنسر دیافراگم بزرگ
    • صدا و وکال‌های زنده: میکروفون داینامیک (ترجیحا وایرلس)
    • فیلم، ویدیو، تلویزیون و…: میکروفن‌های لاوالیر وایرلس (یقه‌ای) و میکروفون‌های شات گان
    • آلات موسیقی: رنج گسترده‌ای از میکروفون‌های داینامیک، کاندنسر و ریبون
    • ارتباطات اینترنتی: میکروفون‌های یواس‌بی (USB)

    قبل از گرفتن هر تصمیم برای تهیۀ هر میکروفون باید کارایی و کاربرد آن را مد نظر قرار داد. میکروفون‌ها در رنج گسترده‌ای از کاربردهای مختلف طراحی و تولید می‌شوند. بنابراین آشنایی با کارایی‌های مختلف به شما کمک می‌کند تا دسته بندی بهتری داشته باشید و کمتر سر در گم باشید.

    در ادامه عملکرد میکروفون هایی که معرفی شده را بصورت مختصر بررسی کرده ایم. چنانچه قصد خرید میکروفون را دارید بعد از مطالعه‌ی کامل این مقاله میتوانید از کارشناسان فروش نواکده راهنمایی بگیرید.

     

    راهنما خرید میکروفون مناسب

    قبلا به بررسی انواع میکروفون‌ها پرداخته‌ایم. اما الان برای راهنما خرید میکروفون فقط به بررسی سه تعداد از مهم‌ترین‌های آن‌ها یعنی داینامیک، کاندنسر و ریبون و توضیحاتی مختصر می‌پردازیم.

    میکروفون‌های کاندنسر، داینامیک و ریبون ، نوعی ترنسدیوسر (مبدل) هستند که نوعی از انرژی (در این جا امواج صوتی) را به نوعی دیگر (در این جا سیگنال‌های صوتی الکتریکی) تبدیل می‌کنند. ترنسدیوسرهای فراوانی در انواع میکروفون‌ها به کار می‌رود.

    1) میکروفون‌های داینامیک

    این میکروفون‌ها که به آن سیم پیچ متحرک هم ممکن است بگویند، با استفاده از القای الکترومغناطیس امواج صدا را دریافت کرده و از طریق گیرنده پخش می‌کنند. در این مدل‌ها یک سیم پیچ رسانا به دیافراگم میکروفن متصل و در یک میدان مغناطیسی قرار گرفته‌ است. با حرکت کردن دیافراگم در میکروفون حین شنیدن صدا، سیم پیچ شاهد تغییر میدان مغناطیسی خواهد بود و در نهایت یک سیگنال صوتی الکتریکی تولید می‌شود.

    در کل میکروفون‌های داینامیک از کمترین حساسیت در مقابل فشار صدا و آسیب فیزیکی برخوردار هستند.

    این مزیت استفاده از آن‌ها برای فشارهای صوتی زیاد، مانند ضبط صدای کیک یا اسنر برای ساز درامز را، توجیح می‌کند. همچنین برخورداری از حساسیت پایین، آن‌ها را برای استفاده در محیط‌های شلوغ و پر سر و صدا نیز قابل استفاده می‌کند.

    از داینامیک‌ها برای تقویت صداهای زنده نیز استفاده می‌شود چرا که میکروفون‌های مقاومی در برابر فیدبک هستند. این میکروفون‌ها معمولا عمری طولانی دارند اما عواملی همچون آسیب‌های فیزیکی، دما و رطوبت می‌توانند مقدار آن را کم یا زیاد کنند.

    از نقاط ضعف این میکروفون باید به این نکته اشاره کرد که در انتقال پاسخ فرکانسی شاید خوب عمل نکنند. در واقع میکروفون‌های داینامیک همۀ فرکانس‌ها را به طور یکنواخت انتقال نمی‌دهند، مخصوصا در فرکانس‌های بالا.

    از دیگر موارد باید به این نقص نیز اشاره کرد به علت حساسیت پایین این میکروفون‌ها نمی‌توانند نوآنس‌های صدا (جزئیات صدا) را به خوبی کاندنسرها یا ریبون‌ها منتقل کنند.

    طراحی سادۀ میکروفون‌های داینامیک یکی از دلایل ارزان‌تر بودن آن‌ها نسبت به کاندنسرها است.

    2) میکروفون‌های کاندنسر

    نحوۀ کار میکروفون‌های کاندنسر اما متفاوت است. آن‌ها از نیروی الکترواستاتیکی برای تبدیل صدا و پخش آن استفاده می‌کنند. اجزای اصلی تشکیل دهندۀ کاندنسر یک دیافراگم و صفخۀ ثابت است که به نوعی نقش خازن را در میکروفون بازی می‌کنند. در کاندنسرها با به ارتعاش در آمدن دیافراگم ظرفیت خازنی تغییر کرده و سیگنال صدای خروجی تولید می‌شود.

    در این باره باید گفت که خازن واقع شده در کپسول میکروفون‌های کاندنسر، نیاز به شارژ دارند تا بتوانند به درستی عمل کنند که به طرق مختلفی نیز این اتفاق میوفتد.

    ساختار میکروفون‌های کاندنسر اغلب پیچیده تر است و بنابراین قیمت بیشتری نیز دارند.

    معمولا کاندنسرها به دلایلی چون حساسیت خوب، پاسخ فرکانسی گسترده و پهناور و دقت بالا در جذب نوآنس‌ صدا (جزئیات صدا) انتخاب می‌شوند.

    معمولا برای خرید میکروفون استدیویی ، این نوع میکروفون‌ها را پیشنها میدهند. کاندنسرها برای پیش تقویت صدا و تبدیل امپدانس، نیاز به منبع تغذیه دارند که معمولا یک تغذیه فانتوم یا دی سی این کار را می‌کند.

    میکروفون‌های کاندنسر اغلب بسیار شکننده و آسیب پذیر در برابر ضربات هستند اما برخی دیگر نیز مانند شات گان‌ها یا لاوالیرها (میکروفون‌های یقه‌ای) در برابر گرما، رطوبت و ضربات فیزیکی تحمل بالایی دارند.

    تفاوت‌های کاندنسر دیافراگ بزرگ و دیافراگ کوچک

    دیافراگم کوچک

    اندازۀ این دیافراگم‌ها معمولا 12.7 میلی‌ متر یا کمتر است. این دیافراگم‌ها از لحاظ دریافت پاسخ فرکانسی و گذرا دقیق تر هستند اما از دیافراگم بزرگ‌ها نویز بیشتری دارند. کاندنسرهای دیافراگم کوچک اغلب برای ضبط صدای سازهای زهی، بادی، کوبه‌ای مانند درامزها و هر منبع صوتی دیگری که جزئیات صدا در آن‌ها مهم هستند، استفاده می‌شوند. چنانچه قصد خرید میکروفون برای ساز و موسیقی را دارید میتوانید از مدل های میکروفون‌های داینامیک، کاندنسر و ریبون استفاده کنید.

    همچنین کپسول‌های کاندنسر دیافراگم کوچک در میکروفون‌های شات گان و لاوالیرها (میکروفون‌های یقه‌ای) نیز به کار برده می‌شوند.

    دیافراگم بزرگ

    این در حالیست که دیافراگم بزرگ‌ها 25.4 میلی متر یا بیشتر هستند. دیافراگم بزرگ‌ها از پاسخ فرکانسی و گذرای کم دقت‌تری برخوردار هستند اما به هرحال از میکروفون‌های داینامیک دقت بیشتری دارند.

    دیافراگم بزرگ‌ها بیشتر به علت کاراکتر و تن صدای حجیم‌تری که دارند انتخاب می‌شوند‌. آن‌ها معمولا در استودیوها برای وکال، صدا گذاری، گیتار، باس و… استفاده می‌شوند.

    3) میکروفون‌های ریبون

    این دسته مانند میکروفون‌های داینامیک، از القای الکترومغناطیسی استفاده می‌کنند. اما این بار عنصر رسانای موجود در میکروفون یک دیافراگم نوار مانند باریک است که با توجه به صداهایی که می‌شوند در مسیر میدان مغناطیسی ارتعاش پیدا می‌کند.

    به علت سیگنال خروجی ضعیفِ میکروفون‌های ریبون، اغلب در خروجی آن‌ها یک ترنسفورمر یا مبدل برای تقویت صدای خروجی وجود دارد. این مبدل خروجی همچنین از عناصر میکروفون در برابر امواج الکتریکی (برای مثال قطع و وصل شدن ناگهانی منبع تغذیه) محافظت می‌کند.

    برخی دیگر از میکروفون‌های ریبون به خودی خود می‌توانند سیگنال خروجی با قدرتی تولید کنند که اغلب به آن‌ها اکتیو می‌گویند.

    میکروفون‌های ریبون به نوآنس‌ها (جزئیات صدا) بسیار حساس هستند و شدت فرکانس‌های بالا را به نرمی کنترل می‌کنند.

    این ترکیب دلیلی برای گرم و البته دقیق بودن صدای این میکروفون است.

    ریبون‌ها به طور قابل ملاحظه‌ای در برابر هوا و ارتعاشات آن حساس هستند. بنابراین باید حتما به طور دقیق فاصلۀ بین میکروفون و منبع صدا رعایت شود.

    4) میکروفون‌های شات گان

    همان طور که پیش تر در راهنما خرید میکروفون گفتیم، شات گان‌ها دارای کپسول کاندنسر دیافراگم کوچک هستند.

    این میکروفون‌های دارای بدنه‌ای بلند هستند و به خوبی می‌توانند حتی صدا را از زوایای بسته نیز دریافت کنند.

    نتیجۀ همچین طراحی بی نظیری منجر به تولد یک میکروفون با الگوی قطبی مستقیم شده است که با قدرت و دقت زیادی می‌تواند صدای منابع صوتی روبروی خود را دریافت کند.

    میکروفون‌های شات گان در تولیدات ویدیویی بسیار به کار برده می‌شوند و معمولا نیز به دوربین فیلم برداری متصل هستند تا میکروفون بتواند صدای هر زاویه‌ای که دوربین در حال فیلم برداری بود را به خوبی دریافت کند. گاهی اوقات نیز به Boom pole (دسته‌های بلندی که میکروفون را به آن‌ها آویزان می‌کنند) متصل می‌شوند و معمولا در کادر تصویر دیده نمی‌شوند.

    شات گان‌ها همچنین می‌توانند در فضای باز، خصوصا زمانی که یک سوژۀ خاص مدنظر باشد به کار برده ‌شوند.

    در آخر این میکروفون‌ها در مطبوعات و مخصوصا خبرنگاری‌های ورزشی، به منظور دریافت صدای دقیق از منابع صوتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    5) میکروفون‌های لاوالیر (یقه‌ای)

    لاوالیرها که به آن‌ها میکروفون‌های یقه‌ای نیز می‌گویند، میکروفون‌های کوچکی هستند که افراد آن را معمولا به یقۀ خود وصل می‌کنند یا در دست می‌گیرند. این میکروفون‌ها معمولا به یک فرستندۀ وایرلس (بی‌سیم) متصل می‌شوند و کپسول‌های کاندنسر بسیار کوچکی در درون آن‌ها تعبیه شده است.اگر نیاز به میکروفونی دارید که آن را در دست نگیرید خرید میکروفون یقه ای را به شما پیشنهاد میکنم.

    لاوالایرها به صورت گسترده‌ای در محتواهای ویدویی و یا به عنوان تقویت کننده در اجراهای زنده در تئاترها و… به کار گرفته می‌شوند.

    6) میکروفون‌های روی میزی (Boundary mics)

    این میکروفون‌ها همان طور که از نام انگلیسی آن‌ها مشخص است برای استفاده بر روی میز، دیوار، سقف و حتی زمین هستند.

    طراحی این میکروفون‌ها برای دریافت صدای محیط و افراد بدون دریافت انعکاس است. عموما در این میکروفون‌ها هم از کپسول کاندنسر استفاده می‌شود.

    کاربرد این دسته از میکروفون‌ها در استودیوها، کنفرانس‌ها، و میکروفون‌های محیطی برای دریافت صدا (به عنوان مثال روی زمین بازی بسکتبال یا اطراف پیست هاکی روی یخ و…) است.

    7) میکروفون‌های بی‌ سیم و با سیم

    هنگام خرید یک میکروفون این سوال مهم را باید از خود بپرسید که ارتباط بی سیم چقدر برای کار شما حائز اهمیت است؟

    بنابراین قبل از اقدام به خرید میکروفون بی سیم و خرید میکروفون با سیم بهتر است مزایا و معایب و کاربرد هر کدام را بدانند

    میکروفون‌های بی سیم ممکن است گران یا حساس باشند یا باتری گیرنده و فرستند در آن‎‌ها ضعیف باشد و مدام احتیاج به شارژ داشته باشند. اما از طرف دیگر همین ویژگی بی سیم بودن و آزادی در حرکت حسین کار، می‌تواند برای خریداران مهم‌ترین علت باشد.

    عملکرد گیرنده و فرستنده در میکروفو‌ن‌های وایرلس

    گیرنده و فرستند از اجزای مهم میکروفون‌های وایرلس هستند. در واقع میکروفون از طریق سیم به فرستنده و گیرنده هم از طریق سیم به ورودی میکروفون متصل می‌شود. سپس فرستنده سیگنال‌های صوتی را کد گذاری می‌کند و برای گیرنده به طور وایرلس ارسال می‌کند. در سمت دیگر نیز گیرنده سیگنال را رمز گشایی کرده و به ورودی منتقل می‌کند.

    USB، XLR و باقی اتصالات میکروفونی

    حال که به بررسی میکروفون‌های بی سیم راهنما خرید میکروفون پرداختیم نوبت به بررسی مدل‌های سیمی است.

    در نظر گرفتن نوع ارتباط بین میکروفون و باقی اجزای سیستم شما امری قابل ملاحظه است. خوشبختانه انواع این اتصالات محدود هستند و در این مورد سر در گم نخواهیم بود. از طرفی بیشترین گوناگونی این اتصالات مربوط به فرستنده‌های وایرلس و میکروفون‌های لاوالیر است.

    خیل عظیمی از میکروفون‌ها دارای خروجی سه پین XLR هستند که به کابل سه پین XLR متصل می‌شوند. این نوع از اتصال باعث انتقال بهینۀ سیگنال صوتی می‌شود و همچنین امکان ارسال تغذیۀ فانتوم به میکروفون را بهبود می‌دهد.

    9) میکروفون‌های USB

    این میکروفون‌ها برای کاربردهای غیر حرفه‌ای معروف هستند. در این میکروفون‌ها مبدل‌های آنالوگ به دیجیتال قرار دارد و به طور مستقیم به کامپیوترها متصل می‌شوند. بنابراین هنگام خرید میکروفون‌ usb حتما به سازگاری مواردی همچون سمپل ریت، عمق بیت، اعوجاج هارمونیک، پاسخ فرکانسی و… با سیستم کامپیوتری خود توجه کنید.

    الگوهای قطبی میکروفون‌ها

    آخرین موضوع لازم به بررسی در مقالۀ راهنما خرید میکروفون، الگوهای قطبی است که به اختصار به آن می‌پردازیم. شما می‌توانید اطلاعات کامل‌تر در مورد الگوهای قطبی را در مقاله‌های قبلی نواکده مشاهده کنید.

    الگوی قطبی از مهم‌ترین موارد قابل بررسی در مورد هر میکروفون است. در واقع الگوی قطبی به ما اطلاعاتی دربارۀ هر میکروفون از لحاظ حساسیت به صدا در جهات مختلف ارائه می‌دهد.

    معروف ترین الگوهای قطبی میکروفون‌ها

    • کاردیوئید
    • فیگِر 8
    • آمنی دیرکشنال
    • شات گان

    کاردیوئید

    شاید به توان گفت مطرح‌ترین و متداول‌ترین الگوی قطبی در میان میکروفون‌ها همین الگوی کاردیوئید است.

    در این الگوی قطبی میکروفون صدای روبروی خود را به صورت تقریبا نیم دایره دریافت می‌کند، از طرفین رفته رفته صدای کمتری دریافت می‌کند و از پشت هیچ صدایی نمی‌گیرد. دلیل نام گذاری این الگوی قطبی ناحیه‌ای است که صدا دریافت می‌شود. (Cardiod به معنای شبیه به شکل قلب)

    هنگام کار با میکروفون‌های دارای این الگوی قطبی نیاز به وسواس به خرج دادن برای تعیین موقعیت میکروفون ندارید چرا که میکروفون صدای منابع روبروی خود را می‌تواند به خوبی دریافت کند. بنابراین منبع تولید صدا (به عنوان مثال خواننده) می‌تواند آزادانه در جلوی میکروفون حرکاتی داشته باشد و مطمئن باشد که صدایش به خوبی دریافت می‌شود.

    از طرف دیگر میکروفون‌های دارای این الگوی قطبی برای اجراهای زنده بی نظیر هستند چرا که خبری از فیدبک نیست و صدای مانیتورها نیز توسط میکروفون دریافت نمی‌شود بنابراین با خیال راحت می‌توان از این نوع میکروفون‌ها روی صحنه استفاده کرد و و تجربه‌ای لذت بخش داشت.

    همچنین این الگوی قطبی برای استفاده هنگام ضبط چندین ساز در نزدیکی هم نیز مناسب است.

    فیگِر 8

    در الگوی قطبی فیگر 8 میکروفون به دریافت صدا از روبرو و پشت حساس است و از طرفین صدایی دریافت نمی‌کند.

    دلیل نام گذاری این الگوی قطبی هم نحوۀ عملکرد آن است. (Figure 8 به معنی شبیه به شکل عدد 8 انگلیسی)

    عمدتا در طراحی میکروفون‌های ریبون از این الگوی قطبی استفاده می‌شود.

    میکروفون‌های دارای این الگوی قطبی مناسب برای مواقعی است که دو منبع صوتی (برای مثال دو خواننده) در موقعیتی روبروی هم قرار می‌گیرند و فقط یک میکروفون وجود دارد.

    آمنی دیرکشنال (همه جهته)

    این الگوی قطبی میکروفون قادر به دریافت صدا از همۀ جهات است که این مورد هم می‌تواند مزیت آن باشد و هم عیب آن.

    در واقع طبیعی‌ترین نوع صدای دریافتی از طریق میکروفون‌ها از طریق همین الگوی قطبی اتفاق می‌افتد. به هرحال هرکس متناسب با نیاز خود می‌تواند اقدام به تهیۀ آن کند.

    در میکروفون‌های لاوالیر و کنفرانس‌ اغلب از این الگوی قطبی برای برداشت صدا از همۀ جهات استفاده می‌شود.

    مورد قابل ذکر این است که اگر نیاز به ضبط صدا در مناطق پر سر و صدا را دارید، به هیچ عنوان استفاده از این میکروفون را به شما توصیه نمی‌کنیم.

    با مطالعۀ این راهنما اکنون می‌توانیم اقدام به خرید میکروفون‌ بر حسب بودجه، نیاز، کاربرد، مزایا و معایب آن‌ها به طور مناسب دسته‌بندی کنیم و خریدی مطمئن و کم ریسک داشته باشیم. فراموش نکنید که مشورت با افراد متخصص در این زمنیه هم می‌تواند راهنما خوبی برای خرید میکروفون مد نظرتان باشد.

    در ضمن برای تهیه میکروفون پیشنهاد می‌شود به سایت‌ها یا فروشگاه‌های معتبری مراجعه کنید که از گارانتی و اصالت کالای آنان اطمینان دارید.

    برای خرید میکروفون چه بودجه‌ای مدنظر دارید؟

    قطعا اولین قدم برای هر خرید در نظر گرفتن مبلغی که می‌خواهید صرف کنید است. موضوعی که برای بسیاری از افراد جامعه امری حیاتیست.

    به همین علت به هیچ عنوان به هیچکس توصیه نمی‌کنیم که برای تهیۀ لوازم استودیویی مانند میکروفون، به سراغ گران ترین اقلام بروند. بازار تجهیزات استودیویی و میکروفون نیز مانند بسیاری دیگر از اجناس رنج گسترده‌ای دارد و علاقه مندان می‌توانند با هر بودجه‌ای که در نظر دارند اقدام به خرید میکروفونی مناسب با نیاز خود کنند.

    بنابراین توجه به نیازی که برای آن می‌خواهید اقدام به خرید میکروفون کنید نیز ضروری است و این مورد می‌تواند روی مبلغی که می‌خواهید خرج کنید تاثیر گذار باشد.

    به عنوان مثال اگر قرار است برای حرفه و شغل خود میکروفونی تهیه کنید شاید بهتر باشد مبلغی بیشتر از بودجۀ مد نظر خرج کنید چرا که با بهبود کیفیت کار، درآمدتان نیز افزایش می‌یابد و مبلغی که پرداخته‌اید به گونه‌ای جبران می‌شود.

    اما اگر صرفا علاقه به خرید میکروفونی برای کارهای تفریحی و سرگرمی دارید یا در کل قصد درآمدزایی با آن را ندارید، احتمالا صرف بودجۀ زیاد تصمیم عاقلانه‌ای نباشد.

    در آخر تعیین بودجه و گرفتن تصمیم نهایی با خود شماست اما سعی کنید این نکات اولیه در راهنما خرید میکروفون را نیز در نظر داشته باشید.

    این صفحه چقدر برات مفید بود؟

    میانگین امتیازات ۴ از ۵
    از مجموع ۳ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *