راحت ترین ساز برای یادگیری در هر سن

پشتیبانی
زمان مطالعه: 12 دقیقه
26 بهمن 1401
راحت ترین ساز برای یادگیری در هر سن
  • راحت ترین ساز برای یادگیری، می‌تواند برای افراد مختلف بنا بر شرایطی مانند سن، وضعیت جسمانی، علاقه، فضا، بودجه و… آن‌ها متفاوت باشد.

    امروزه کمتر کسی را می‌توان در میان مردم پیدا کرد که علاقه‌ای به یادگیری هیچ سازی نداشته باشد. حتی این روزها شاید بتوان یادگیری یک ساز موسیقی را جزء یکی از اصلی ترین امور و فعالیت‌هایی که خانواده‌ها برای فرزندان خود تعیین می‌کنند دانست. اما فراگیری این موضوع مختص به کودکان یا نوجوانان نیست، بلکه بسیاری از بزرگسالان نیز با پشت کار و برنامه ریزی دقیق در کنار شغل خود اقدام به یادگیری ساز مورد علاقۀ خود می‌کنند.

    طبیعتا بسیاری از افراد از قبل با ساز مورد علاقۀ خود آشنا هستند و با هدفی مشخص برای تهیه و یادگیری آن ساز تلاش می‌کند. این در حالیست که برخی دیگر به علت نداشتن اطلاعات کافی در مورد موسیقی و سازهای آن یا داشتن سن کم از این موضوع آگاه نیستند و به نوعی در انتخاب ساز مورد علاقۀ خود سردرگم هستند.

    در این شرایط یکی از موارد مد نظر افراد علاقه مند به یادگیری موسیقی، آسان بودن روند یادگیری آن ساز است.

    در این مقاله با نواکده همراه باشید تا برخی از آسان ترین سازها برای بزرگسالان و کودکان، از آسان ترین ساز ایرانی گرفته تا آسان ترین ساز غربی را مورد بررسی قرار دهیم.

    چه سازی آسان تر است؟

    هیچ پاسخ دقیقی برای این سوال وجود ندارد!

    راحت ترین ساز برای یادگیری به عوامل مختلفی بستگی دارد که افراد باید با توجه به شرایط خود به این سوال پاسخ دهند.

    از مهم ترین فاکتورهایی که برای یادگیری هر ساز باید مورد توجه قرار داد می‌توان به سن، سبک موسیقی مورد علاقه، وضعیت جسمانی، بودجه، فضای خانه (محلی که در آن تمرین می‌کنید) و شرایط محیط زندگی اشاره کرد.

    به عنوان مثال ساز هارمونیکا (ساز دهنی) یکی از سازهای موسیقی است که می‌توان راحت تر و زودتر از باقی سازها به آن مسلط شد. اما اگر شما فردی مبتلا به عارضه‌های تنفسی هستید، اصلا نباید به طرف سازهای بادی بروید چرا که این موضوع می‌تواند برای شما تبدیل به یک کابوس شود. در این شرایط نه تنها نمی‌توانید به آن ساز مسلط شوید بلکه احتمالا از همۀ سازهای موسیقی هم زده خواهید شد.

    یا اگر شما علاقه مند به یادگیری ساز درامز هستید اما فضایی در خانه (یا هرجای دیگری) برای قرار دادن ساز وجود ندارد، بنابراین شاید یادگیری این ساز را باید به زمان دیگری موکول کنید.

    بنابراین هر چه افراد علاقه مند به یادگیری بتوانند دقیق تر موارد گفته شده را مورد بررسی قرار دهند و بعد اقدام به شروع یادگیری کنند، تجربه و لذت بیشتری را شاهد خواهند بود. در این شرایط است که سخت ترین سازها برای آن‌ها به آسان ترین سازها تبدیل خواهند شد.

    نکته

    اما فرض کنیم که شما از هیچ لحاظ محدودیتی برای تهیه، نگهداری و یادگیری ساز نخواهید داشت. در این صورت می‌توان چند ساز را نام برد که راحت ترین ساز برای یادگیری هستند.

    توجه داشته باشید که اگر سازی را، راحت ترین ساز برای یادگیری می‌نامیم به این معنی نخواهد بود که آن ساز از سایر سازها کم ارزش تر است یا از محبوبیت کمتری برخوردار است. بلکه تمرکز ما در این قسمت معضلات کمتر در روند یادگیری ساز است. همچنین بهتر است این مورد را همیشه در ذهن خود داشته باشیم که تبدیل شدن به نوازنده‌ای حرفه‌‌ای در هر ساز، نیازمند تلاش و پشتکاری مثال زدنیست.

    آسان ترین سازهای غربی

    هارمونیکا (ساز دهنی)

    آسان ترین سازهای غربی

    همان طور که بالاتر گفتیم، هارمونیکا را باید جزو آسان ترین سازها برای یادگیری دانست. این ساز که در دستۀ سازهای بادی قرار می‌گیرد و باید از طریق دمش و مکش هوا آن را به صدا درآورد، دارای انواع مختلفی مثل کروماتیک، دیاتونیک، ترمولو، اوکتاو و… است.

    اما روند کار کلی تمامی هارمونیکاها مانند هم است و تفاوت آن ها در جزئیات میباشد. همچنین هارمونیکاها در کوک‌های مختلفی نیز ساخته و روانه بازار می‌شوند که افراد بنابر خواستۀ خود اقدام به تهیۀ ساز مورد نظر می‌کنند.

    از طرفی سازدهنی را میتوان راحت ترین ساز برای کودکان در نظر گرفت. چرا که کودکان طرز استفاده از دهان خود را زودتر از سایر اعضا یاد میگیرند و ارتباط گرفتن با سازدهنی یا هارمونیکا برایشان جذاب تر و ساده تر میباشد.

    از دلایلی که این ساز را (به نوعی) به راحت ترین ساز برای بزرگسالان و کودکان تبدیل کرده است می‌توان به ساده‌ تر پیاده کردن تکنیک‌های سازدهنی بر روی این ساز و همچنین پوشش دادن اوکتاوهای کمتر، در مقایسه با سایر سازها اشاره کرد.

    همچنین صدای گرم و دلنشینی که هارمونیکا از خود ساطع می‌کند و راحت بودن حمل و نقل و نگهداری از آن، این ساز را به سازی محبوب برای بسیاری از علاقه مندان به یادگیری شروع موسیقی تبدیل کرده است.

    بعد از بررسی قیمت سازدهنی توجه داشته باشید که ساز ها دارای ضمانت اصالت و گارانتی باشد.

    کالیمبا

    آسان ترین سازهای غربی

    از دیگر سازهایی که می‌توان آن را در دستۀ راحت ترین ساز ها برای یادگیری قرار داد، کالیمبا است. این ساز که تقریبا در دستۀ سازهای کوبه‌ای قرار می‌گیرد از تعدادی تیغه که بر روی یک صفحه قرار گرفته‌اند ساخته شده است. خود صفحه نیز معمولا از جنس چوب یا مواد دیگریست که بر روی برخی از آن‌ها حفره‌ای برای تشدید صدا وجود دارد و در برخی نیز حفره‌ای مشاهده نمی‌شود.

    برای به صدا در آوردن این ساز کافیست تیغه ها را به پایین کشیده و با ترکیب این ضربات صدای مورد علاقۀ خود را از ساز بدست آوریم. کوک کالیمبا نیز بسیار ساده است. برای این کار کافیست با استفاده از چکش مخصوصی که همراه با خود ساز عرضه می‌شود، به تیغه‌ها ضربه زده و آن‌ها را در جای مناسب خود قرار دهیم.

    داشتن تعداد نت‌های کمتر (اوکتاو کمتر)، نحوۀ به صدا درآوردن نت‌ها، راحت بودن حمل و نقل ساز و هزینۀ کم برای نگهداری و خرید کالیمبا، از جمله دلایلی است که می‌توان این ساز را جزء آسان ترین سازها برای یادگیری به حساب آورد.

    یوکوللی

    ساز یوکوللی که اختراع کشور هاواییست یکی دیگر از آسان ترین سازها برای یادگیری است که در کشورهای غربی از محبوبیت قابل توجهی برخودار است و در کشور ما نیز کم کم در حال جا افتادن است.

    این ساز زهی که مقیاس کوچک‌ تری از گیتار به حساب می‌آید در طرح‌ها، مدل‌ها و گستره‌های صدایی مختلفی مانند سوپرانو، تنور، آلتو و … تولید و عرضه می‌شود.

    روند کار با این ساز درست مانند گیتار است. یعنی نوازندگان باید با دست چپ خود سیم‌ یا سیم‌ها را به دستۀ ساز بچسبانند و با دست راست خود به سیم مرتبط ضربه بزنند تا صدا از طریق حفرۀ روی ساز منتشر شود.

    راحت بودن انگشت گذاری بر روی فرت‌ها، تعداد سیم‌ها و اوکتاوهای کمتر، قابلیت حمل و نقل راحت و همچنین هزینه تهیه و نگهداری کمتر در مقایسه با گیتار از دلایلی هستند که می‌توانند این ساز را به راحت ترین ساز برای یادگیری کودکان و بزرگسالان تبدیل کنند.

    کاخُن

    یکی از آسان ترین سازهای کوبه‌ای برای یادگیری همین ساز کاخن است. این ساز که توسط بردگان غرب و مرکز آفریقا به آمریکا آورده شده است امروزه به یکی از اصلی ترین سازها در همراهی ریتم تبدیل شده است.

    نحوۀ نواختن کاخن به این شکل است که نوازنده با نشستن بر روی ساز موقعیت و دسترسی مناسبی به بدنۀ روبرویی ساز خواهد داشت. سپس با ضربات کف دست یا نوک انگشتان خود می‌تواند ساز را به صدا درآورد و صدای آن را از طریق حفرۀ پشت ساز منتشر کند.

    این ساز بر خلاف سازی مانند درامز به هماهنگی عصب و عضلۀ زیادی احتیاج ندارد و فشار زیادی را نیز بر انگشتان اعمال نمی‌کند. بنابراین می‌توان کاخن را نیز در دستۀ راحت ترین ساز ها برای یادگیری قرار داد.

    ملودیکا

    آسان ترین سازهای غربی

    از دیگر سازهای بادی که یادگیری و نواختن آن‌ در مقایسه با دیگر سازها آسان تر می‌باشد، ملودیکا است.

    این ساز که در دستۀ سازهای کوبه‌ای-بادی قرار می‌گیرد، شباهت زیادی به ساز پیانو دارد. ساز ملودیکا دارای یک صفحه کلاویه (کلید) است که به شکل کلاویه‌های پیانو هستند و شلنگی به حفرۀ کنار صفحه متصل می‌شود.

    نوازندۀ ملودیکا می‌تواند با دمیدن هوا در شلنگ و همزمان فشار دادن کلاویه‌ها باعث به صدا در آمدن نت‌ها شود.

    فشار کم بر روی انگشتان حین نوازندگی، سبک بودن ساز، حمل و نقل بی دردسر و همچنین هزینۀ تهیه و نگهداری آن، ملودیکا را به یکی از محبوب ترین و آسان ترین سازها برای یادگیری تبدیل کرده است.

    در بین نوازندگان پیانو، خرید ملودیکا بسیار رواج دارد. چرا که این افراد به دلیل قابل حمل نبودن پیانو، با داشتن یک ملودیکا میتوانند قطعات پیانو را خیلی راحت روی ملودیکای خود اجرا کنند.

    پیانو

    بله درسته، پیانو!

    در پس زمینۀ ذهن بسیاری از افراد ساز پیانو سخت ترین ساز برای یادگیری است. در حالی که این حرف کاملا اشتباه است. قطعا پیانو راحت ترین ساز برای یادگیری در دنیا نیست، اما باید آن را در دستۀ سازهایی قرار داد که یادگیری آسانی دارند.

    ساز پیانو در گروه سازهای کوبه‌ای-زهی قرار می‌گیرد. به این ترتیب که نوازنده باید با دستان خود کلاویه‌ها (کلیدهای پیانو) را فشار دهد تا با درگیر شدن تارهای مرتبط با هر کلاویه، نت‌ها به صدا در بیایند.

    شاید سختی نوازندگی با پیانو درگیر شدن همزمان هر دو دست باشد. اما خب تقریبا در همۀ سازها هر دو دست نوازندگان درگیر است! پس شاید این دلیل برای سخت نامیدن این ساز کافی نباشد.

    از مزایای نوازندگی پیانو این است که امکان فالش نوازی شما تقریبا نزدیک به صفر است و شما می‌توانید به راحتی لحن هر نت را منتقل کنید، کاری که در سازهایی مثل ویولون یا گیتار به مراتب سخت تر است.

    همچنین چیدمان نت‌های این ساز هم از پایین به بالا به ترتیب است و جایگاه هر نت کاملا مشخص است. اما در خیلی از سازها نت‌ها ترتیب ساده‌ای ندارند و چیدمان آن‌ها از الگوهای پیچیده‌ای پیروی می‌کنند.

    از طرفی در نوازندگی پیانو فقط کافیست کلاویۀ مربوط به هر نت را بفشارید، در صورتی که در سازهایی مانند گیتار، ویولون و… انگشتان شما با چند میلی متر جا به جا شدن صدای اشتباهی تولید می‌کنند.

    پس بله! ساز پیانو را می‌توان در دستۀ آسان ترین سازها برای یادگیری قرار داد.

    آسان ترین سازهای ایرانی

    از ساده ترین سازها برای بزرگسالان در موسیقی سنتی، می‌توان به تنبک و دف اشاره کرد. سه تار و سنتور در رده‌های بعدی آسان ترین سازها برای یادگیری قرار دارند.

    تنبک

    تنبک را شاید بتوان آسان ترین ساز ایرانی دانست. این ساز ایرانی که در دستۀ سازهای کوبه‌ای قرار می‌گیرد محبوبیت قابل توجهی در دل اکثر ایرانیان و علاقه مندان به موسیقی سنتی دارد. تنبک تقریبا به شکل یک استوانۀ توخالی است که روی سطح آن با انواع پوسته‌ها پوشیده می‌شود و نوازندگان با استفاده از هر دو دست خود و ضربه به سطح ساز اقدام به تولید صدا می‌کنند.

    از مزایای این ساز باید به حالت قرار گیری سادۀ ساز روی پا، هزینۀ خرید و نگهداری کم و همچنین یادگیری ساده و روان آن اشاره کرد.

    علی رغم این که ساز تنبک نسبت به باقی سازها ساده تر است، اما کاربرد وسیعی دارد و می‌توان آن را با سازهای زیادی اعم از سنتی یا غربی حین اجرا همراه کرد. همچنین این ساز به علت اندازۀ مناسبی که دارد به یکی از راحت ترین ساز ها برای کودکان نیز تبدیل شده است.

    دف

    روند نوازندگی دف بی شباهت به تنبک نیست و این ساز هم در دستۀ سازهای کوبه‌ای قرار می‌گیرد. این ساز را که به شکل دایره‌ای بزرگ است و از عمق کمی برخوردار است، باید با هر دو دست نگه داشت و همزمان با ضربه زدن به سطح ساز در کناره‌ها صدای آن را مرتعش کرد.

    سه تار

    یکی دیگر از سازهای آسان برای یادگیری موسیقی سنتی ایرانی، سه تار است.

    این ساز زهی پر طرفدار بر خلاف اسم خود شامل 4 سیم است و نوازندگان باید همزمان از هر دو دست خود، همانند گیتار استفاده کنند. دست چپ برای فشردن سیم‌ها به دستۀ ساز و دست راست برای ضربه زدن به سیم‌ها که این کار را هم می‌توان با مضراب‌های مخصوص و هم با پنجه انجام داد.

    سه تار به علت وزن سبک، قیمت خرید و نگهداری مناسب، حمل و نقل راحت و همچنین احتیاج به اعمال فشار کمتر بر انگشتان، در موسیقی سنتی، به یکی از آسان ترین سازها برای یادگیری تبدیل شده است.

    سنتور

    از دیگر سازهای سنتی که روند آموزش و نواختن آن نسبتا ساده تر از باقی سازهاست، می‌توان به سنتور اشاره کرد.

    سنتور که در دستۀ سازهای زهی-کوبه‌ای قرار می‌گیرد، جزئی جدا نشدنی از موسیقی سنتی و حتی پاپ ایران بوده است.

    نواختن این ساز به کمک دو مضراب و ضربه زدن توسط آن‌ها به تارها، به صورت چکشی صورت می‌گیرد.

    از دلایل ساده تر بودن نواختن این ساز در مقایسه با سازهایی مانند ویولون یا گیتار می‌توان به عدم وجود فشار بر روی انگشتان، هزینۀ تعمیر و نگهداری پایین‌تر و همچنین زاویۀ دید کامل در حین نوازندگی اشاره کرد. می‌توان گفت کوک کردن این ساز تنها عیب آن است. چرا که با هر تغییر گام، نوازندۀ سنتور نیاز به کوک مجدد ساز خود دارد.

    شاید سنتور آسان ترین ساز ایرانی نباشد، اما با ارفاق می‌توان آن را در کنار باقی سازهای ساده برای نواختن قرار داد.

     

    حالا که به بررسی برخی از آسان ترین سازها برای تهیه و یادگیری پرداختیم این شما هستید که باید با توجه به علاقه و هدف خود، همچنین در نظر گرفتن تمام فاکتورهای گفته شده، اقدام به تهیه و شروع یادگیری ساز خود بکنید.

    فراموش نکنید که در فرایند یادگیری هرساز تلاش و پشتکار شما مهم تر از درجۀ سختی یا آسانی ساز است.

    این صفحه چقدر برات مفید بود؟

    میانگین امتیازات ۴ از ۵
    از مجموع ۳۱۳ رای

    مقاله های مرتبط

    دیدگاه ها

    profile

    هیلا الیاسی 🌻 | 11 تیر 1403 گفت:

    سلام وقتتون بخیر من دوازده سالمه و دو سال و نیمه که دارم سه تار میزنم دوست دارم یک ساز دوم هم بعد سه تار یاد بگیرم مثل ویولن میخواستم بدونم که چه زمانی میتونم دیگه کلاس سه تار نرم و ویولن را شروع کنم استاد من میگن که بهتره تا سال بعد ویولن رو شروع کنم که سن موسیقیم نگذره نظر شما چیه؟

    profile

    پژمان محمدی | 12 تیر 1403 گفت:

    درود بر شما ببینید سن موسیقی زیاد ملاک نیست. ما هنرجویی داریم که تو سن 30 سالگی تازه شروع کرده و خیلی خوب داره پیش میره. موسیقی حد و مرز و پایانی نداره بخاطر همین نمیشه به طور قطع گفت چه زمانی میتونید دیگه کلاس سه تار نرین. این به شما بستگی داره که سه تار رو تا چه حد میخواین پیش ببرین و ویولن رو تا چه سطح... ولی بهترین کار این هست که شما زمانی سراغ ساز دوم برین که در طول روز وقت کافی برای هر دو ساز داشته باشید و هر دو رو بتونید ساپورت کنید. و این هم بستگی به این داره که کدوم ساز اولویت شماست.

    profile

    Sania | 6 تیر 1403 گفت:

    سلام خسته نباشید من یه دختر ۱۵ ساله هستم که میخوام توی این تعطیلات سه ماهه یه سازی رو یاد بگیرم باتوجه به زمان کمم چه سازی خوبه؟

    profile

    پژمان محمدی | 6 تیر 1403 گفت:

    درود بر شما. اگر به سازدهنی کروماتیک علاقه داشته باشید عالیه این ساز. برای اطلاعات بیشتر به این شماره پیام بدید داخل واتساپ یا تلگرام راهنماییتون میکنم. 09017612001

    profile

    Mandana | 28 خرداد 1403 گفت:

    درود به شما و وقت بخیر.. میشه من رو راهنمایی کنید که چه سازی برام خوب هست؟؟ کل روز رو من با اهنگ میگذرونم و بیشتر تو سبک های پاپ گوش میکنم.. و بیشتر به ساز ویالون علاقه مند هستم.. ولی من میخوام در چند ماه یاد بگیرم نه حرفه ای فقط طوری که بتونم برنم ولی استاد هایی که باهاشون حرف زدم میگن که حداقل یک تا دوسال آموزش ببینم؛ میشه بهم یک سازی رو معرفی کنید که زیر یک‌ سال بتونم یادگیری کنم‌‌ و تو سبک پاپ باشه و تغریبا وایب ویالون رو بده؟؟ ممنون میشم کمکم کنید..

    profile

    پژمان محمدی | 29 خرداد 1403 گفت:

    درود وقت شما هم بخیر. نزدیک ترین صدا به ساز ویولن میشه گفت سازدهنی یا هارمونیکاست. بهترین مدل سازدهنی میشه سازدهنی کروماتیک که میتونید تو سبک های پاپ، کلاسیک و حتی سنتی هر قطعه ای بنوازید. مدت یادگیریش هم خیلی کمتره. برای اطلاعات بیشتر به واتساپ یا تلگرام این شماره 09017612001 پیام بدین راهنماییتون میکنم.

    profile

    رویا | 8 اردیبهشت 1403 گفت:

    سلام خسته نباشید دخترم ۱۲ سالشه خیلی دلش میخواد وییلن بره ولی نمیدونم بفرستمش یا که نه

    profile

    پژمان محمدی | 9 اردیبهشت 1403 گفت:

    درود بر شما، چون در این سن تصمیم گیری ممکن اشتباه و از روی هیجان باشه، بهترین کار این هست که دخترتون رو به آموزشگاه های موسیقی ببرین و این ساز و از نزدیک ببینن و صداشو بشنون و حتی دست بگیرن ساز رو و ببینین میتونن ارتباط بگیرن و هنوز علاقه دارن و اشتیاقشون کمتر شد یا بیشتر، بعد میتونید یه تصمیم درست بگیرید.

    profile

    B sh | 23 فروردین 1403 گفت:

    سلام وقت به خیر و سال نو مبارک . برای ابتدای امر چه سازی خوبه راحت باشه برای تلطیف روحیه تو رده بزرگسال من ۴۶ سالمه من خیلی سال پیش سه تار خریدم بعد دو سه جلسه رهاش کردم

    profile

    پژمان محمدی | 23 فروردین 1403 گفت:

    درود بر شما سال نو شما هم مبارک باشه . لطف کنید به واتساپ یا تلگرام این شماره 09017612001 پیام بدید تا بتونیم بهتر راهنماییتون کنیم.

    profile

    فاطمه | 15 فروردین 1403 گفت:

    من برخی از ویژگی های خودم رو می گم لطفا بگین چه سازی مناسب من هست؟ البته من علاقه دارم به کمانچه من ٣٨ساله هستم خیلی خیلی شیفته موسیقی به ویژه موسیقی سنتی ایرانی و از جمله کمانچه و صداش و حالتش هستم در روز ۴۵ دقیقه موسیقی گوش می دم چپ دستم و دستام کوچیک هست (ضعف) برای آموختن موسیقی با انگیزه هستم دانش آموخته ادبیات فارسی هستم و تقریبا مسلط به وزن ها و آهنگ های شعری هستم و شعر هم می گم سازی رو به عنوان فعالیت دوم می خوام برگزینم چون فعالیت اصلی من پژوهش در حوزه ادبیات فارسی هست (از نظر زمان بندی می گم یعنی تمام وقت نمی تونم به این ساز بپردازم و البته نمی خوام روند یادگیریم آنقدر کند باشه که خسته شم رهاش کنم گرچه می دونم باید صبر و حوصله داشته باشم ولی می خوام حتی اگر روند یا گیریم سریع نیست خسته کننده نباشه و من رو ناامید نکنه از آموختن) من ویژگی های بد و خوبم رو گفتم تا شما آسان راهنمایی کنین کلا برای استعدادیابی قبل از خرید ساز چه توصیه ای دارین؟

    profile

    پژمان محمدی | 15 فروردین 1403 گفت:

    درود بر شما و ممنون از همچین علاقه ای به ادبیات و شعر و موسیقی. نکته اول سن شماست که اصلا مهم نیست ما هنرجوی 70 ساله هم داشتیم که خیلی انگیزه و علاقه داشتن و سریع یاد گرفتن. و البته خیلی از هنرجو های ما تقریبا هم سن شما هستن. نکته بعدی دستای کوچیک که فکر میکنید ضعف هستش، برعکس تو موسیقی دستای کوچیک میتونه خیلی کمک کنه به شما چرا که میتونین ظریف ترین حرکات و با دقت خیلی بالا انجام بدین. به طور مثال تو ساز کمانچه آرشه و پرده گرفتن با دستای کوچیک قطعا خیلی راحت تر و حرفه ای تر میتونه انجام بشه. علاقه شما به سبک سنتی و قطعات سنتیه که 90 درصد اونها شعرهایی هستن که شما تخصصش رو دارید. و قطعا ساز خوبی هم انتخاب کردین کمانچه بهترین ساز برای شماست. از نظر روحیات و علاقه و همچنین از نظر طراحی و ساخت و حالت فیزیکی ساز. مهمترین فاکتور در انتخاب ساز علاقه هستش بعد میره سراغ نظم و پشتکار تو تمرین و داشتن صبر و حوصله. چرا که تو یادگیری موسیقی نقطه هدفی وجود نداره همین که تو مسیرش قرار گرفتین یعنی به هدف رسیدین. موفق باشید.

    profile

    سپی | 7 بهمن 1402 گفت:

    با سنتور موافق نیسم که سخته

    ارسال دیدگاه شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    خانه

    دسته بندی

    سبد خرید

    حساب کاربری

    سوالی دارید؟ با کارشناسان نواکده صحبت کنید!
    مکالمه را شروع کنید
    سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
    ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم