• تانگ بلاک و پاکر هر دو روش های اجرای نت ها در سازدهنی میباشند. به کمک این دو روش ما میتوانیم مرحله اول نوازندگی یعنی اجرای تک نتی را یاد بگیریم. وقتی ما میخواهیم آموزش سازدهنی را شروع کنیم بعد از مرحله یادگیری نت ها سازدهنی و جای آن ها بر روی ساز، باید نحوه اجرای آن ها را یاد بگیریم.

    در این مرحله است که به سراغ تانگ بلاک و پاکر میرویم. در این مقاله میخواهیم شما را با نحوه اجرای پاکر و تانگ بلاک اشنا کنیم و تفاوت آن ها را با هم بررسی کینم. این دو تکنیک هم در سازدهنی کروماتیک قابل استفاده است هم در سازدهنی دیاتونیک.

    آموزش سازدهنی از صفر تا صد + تکنیک‌های حرفه ای هارمونیکا

    دیگه وقتشه نواختن سازدهنی رو یاد بگیری!

    همین الان دوره جامع آموزش سازدهنی رو تهیه کن و یادگیری رو شروع کن

    پاکر

    قبل از اینکه به بحث اصلی یعنی تکنیک تانگ بلاک بپردازیم لازم است که تکنیک ساده تر آن یعنی پاکر را یاد بگیریم. اولین مرحله نوازندگی با سازدهنی یادگیری تکنیک پاکر است.

    در شکل زیر میتوانیم روش صحیح پاکر را ببینیم. در شکل زیر، روش بالایی پاکر به درستی اجرا شده زیرا فضای خالی دهان فقط بر روی سوراخ 3 است. ولی روش پایینی در شکل زیر به دلیل اینکه لب ها به اندازه کافی جمع نشده سوراخ های 4و 6 نیز تحت تاثیر قرار میگیرند.

    تکنیک تانگ بلاک و نحوه اجرای آن با سازدهنی

    در این روش ما باید لب های خود را جمع کنیم تا سایز آن برابر با سایز سوراخ های سازدهنی شود. لب ها باید جوری جمع شوند که با دمش و مکش هوا بر روی سازدهنی فقط نت یک سوراخ ساز اجرا شود. روش پاکر و جمع کردن لب ها مانند این است که شما بخواهید یک شمع روشن را فوت کنید تا خاموش شود.

    در روش پاکر باید توجه داشته باشید که حتما از یک سوراخ دمش و مکش انجام شود. اگر دمش و مکش بر روی دو سوراخ انجام شود در واقع صدای دو نت به گوش میرسد.

    مزایای یادگیری پاکر

    همانطور که گفتیم پاکر از ابتدایی ترین تکنیک ها برای اجرای تک نت ها است. زمانی ما یک نوازنده خوب میشویم که بتوانیم نت های سازدهنی را خیلی تمیز و مرتب اجرا کنیم. تمیز زدن در اینجا یعنی فقط نت هایی را اجرا کنیم که میخواهیم اجرا کنیم.

    ذهن ما با مقداری تمرین قابلیت تفکیک سوراخ های سازدهنی از یکدیگر را دارد. این تمرین همان تمرین اجرای تک نتی ها است که به روش پاکر انجام میشود. اگر شما در مرحله اجرای تک نتی یا همان پاکر حساسیت و دقت بالایی به خرج دهید اصول صحیح نوازندگی را آموخته اید. و حاصل این تمرین اجرای قطعه هایی زیبا و تمیز خواهد بود که هم خود شما و هم شنونده از آن لذت خواهد برد.

    با خرید یه سازدهنی با کیفیت خیال خودتو راحت کن!

    اینجا میتونی بهترین سازدهنی ها رو با گارانتی و ضمانت خریداری کنی!

    خرید سازدهنی اصل

     

    تانگ بلاک

    یکی دیگر از روش های اجرای نت در سازدهنی کروماتیک و دیاتونیک تکنیک تانگ بلاک است. این روش با روش قبلی یعنی پاکر شباهت ها و تفاوت هایی دارد.

    در روش پاکر ما باید لب های خود را به اندازه سایز سوراخ های سازدهنی جمع میکردیم تا فقط از یک سوراخ صدا تولید شود. اما در روش تانگ بلاک ما لازم نیست لب ها را جمع کنیم. یعنی نیازی نیست گوشه های دهان ما به یکدیگر نزدیک شوند.

    روش تانگ بلاک در واقع با دهان باز صورت میگیرد. به نحوی که لب ها را باید به اندازه ای بر روی ساز بگذاریم که بتوانیم تکنیک اکتاو را اجرا کنیم. در اجرای اکتاو دهان به اندازه 3الی 5 سوراخ باز میشود. اما چطور میتوانیم در تکنیک تانگ بلاک با اینکه دهان ما جمع نشده تک نتی ها را اجرا کنیم؟

    در روش تانگ بلاک ما از زبان خود باید استفاده کنیم. مثلا لب ها را به اندازه 4 سوراخ بر روی ساز قرار میدهیم اما با زبان خود 3 سوراخ را میپوشانیم تا دمش و مکش فقط بر روی یک سوراخ انجام شود.

    تکنیک تانگ بلاک و نحوه اجرای آن با سازدهنی

    همانطور که در شکل بالا میبینید لب ها به اندازه عرض 4 سوراخ بر روی دهنی ساز قرار گرفته است. در حالی که با زبان 3 سوراخ را پوشانده و هوای ورودی و خروجی فقط از یک سوراخ رفت و آمد دارد.

    مزایای استفاده از تانگ بلاگ

    همانطور که در ابتدای توضیح گفتیم هدف از انجام تانگ بلاک مانند تکنیک پاکر اجرای تک نتی است. پس چه لزومی دارد که ما از این روش استفاده کنیم؟

    تکنیک تانگ بلاک نسبت به پاکر مزیت هایی دارد. در روش تانگ بلاک ما میتوانیم هم اجرای تک نتی انجام دهیم هم تکنیک اکتاو. از لحاظ سایز دهان و نحوه قرار گیری لب ها بر روی سازدهنی تکنیک تانگ بلاک و اکتاو مانند هم هستند. پس ما میتوانیم در کوتاه ترین زمان از هر دو تکنیک استفاده کنیم. این مزیت باعث سرعت بخشیدن به اجرای تکنیک ها میشود.

    تکنیک تانگ بلاک و نحوه اجرای آن با سازدهنی

    در شکل بالا به مقدار باز بودن لب ها توجه کنید. در روش پاکر ما فقط به اندازه یک سوراخ دهان خود را باز میگذاریم. اما در روش تانگ بلاک باید به اندازه یک اکتاو باز کنیم و برا اجرای تک نتی از زبان خود کمک بگیریم.

    تمرین تکنیک تانگ بلاک

    توجه داشته باشید که تکنیک تانگ بلاک یا دیگر تکنیک های سازدهنی نیاز به تمرین و صبر فراوان دارد. برای تمرین تکنیک تانگ بلاک بهترین روش این است که شما از سوراخ های کمتر شروع کنید.

    به این صورت که ابتدا نحوه مسدود کردن سوراخ با زبان را بر روی 1 سوراخ انجام دهید. لب های خود را به اندازه 2 سوراخ بر روی دهنی ساز خود قرار دهید. سپس سعی کنید یک سوراخ را با زبان خود مسدود کنید و عمل مکش و دمش را بر روی سوراخ دیگر که باز است انجام دهید.

    این روش را چندین بار بر روی جاهای مختلف ساز خود انجام دهید. پس از اینکه تانگ بلاک بر روی 2 سوراخ را به خوبی یاد گرفتید همین عمل را بر روی 3 سوراخ انجام دهید.

    لب های خود را به اندازه 3 سوراخ بر روی سازدهنی قرار دهید. اکنون با زبان خود 2 سوراخ را مسدود کنید و سعی کنید مکش و دمش را بر روی سوراخ سوم که باز است انجام دهید. تمرین تکنیک تانگ بلاک به روش پله ای باعث میشود فرم دهان و زبان شما با این روش اشنایی پیدا کند. پس از عادت به این روش در حالت اکتاو به راحتی میتوانید این تکنیک را انجام دهید.

     

    این صفحه چقدر برات مفید بود؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱۴ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *